ΑρχικήΝέαΔελτία ΤύπουΟΠΕΚΕΠΕ: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα του "Documento" σχετικά με έξοδα μετακίνησης ελεγκτών του...

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα του “Documento” σχετικά με έξοδα μετακίνησης ελεγκτών του Οργανισμού

2 λεπτά ανάγνωσης

Η απάντηση του οργανισμού.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, το κόστος των εκτός έδρας μετακινήσεων για το Φεβρουάριο του 2024 ανέρχεται «στο ποσό των 15.770 αμοιβές εκτός έδρας, 46.778,92 έξοδα ταξιδιών εσωτερικού και έξοδα ταξιδιών εξωτερικού 323 ευρώ».

- Advertisement -

«Τα παραπάνω ποσά αφορούν σε μετακινήσεις εκτός έδρας 232 συνολικά ατόμων- ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ του ΟΠΕΚΕΠΕ και όχι μόνο των μελών της Διοίκησης, όπως εννοείται στο δημοσίευμα» αναφέρει στη απάντησή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Και συμπληρώνει ότι «αφορά σε ελεγκτές, που μετακινούνται τόσο εσωτερικά εντός των Περιφερειακών Διευθύνσεων στις Περιφέρειες όπου οι εργαζόμενοι ελεγκτές ανήκουν και μετακινούνται για επιτόπιους ελέγχους εντός των ορίων, όσο και εκτός των διοικητικών-γεωγραφικών ορίων των Περιφερειακών τους Διευθύνσεων, καθώς επίσης αφορά και σε ελεγκτές της Κεντρικής Διοίκησης, που ταξιδεύουν και ελέγχουν τα νησιά του Αιγαίου και τα νησιά του Ιονίου πελάγους, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Διοίκησης, τα οποία μετακινούνται εντός της επικράτειας, στο πλαίσιο των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ και της εποπτείας τους στις Περιφερειακές Διευθύνσεις».

- Advertisement -

Επιπλέον, ο Οργανισμός Πληρωμών διευκρινίζει πως το κόστος εκάστης μετακίνησης περιλαμβάνει το αεροπορικό, ή ακτοπλοϊκό εισιτήριο με επιστροφής, (σε οικονομικές θέσεις), το κόστος της ενοικίασης αυτοκινήτων και δη τετρακίνητων (τζιπ) για τους ελέγχους σε ορεινές και ημιορεινές δυσπρόσιτες περιοχές, τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία μέχρι το κόστος-πλαφόν που θέτει ο νόμος, και τα έξοδα ημερήσιας αποζημίωσης για την διατροφή των ελεγκτών που δεν ξεπερνά τα 40 ευρώ ημερησίως.

Τέλος, τον μήνα Φεβρουάριο, στον οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ τονίζει ότι «λόγω της έκθεσης Agrotica στη Θεσσαλονίκη, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα μέλη της Διοίκησης και κάποιοι αρμόδιοι εργαζόμενοι, μετακινούνται για 4 ή 5 ημέρες, για την καλύτερη προετοιμασία και υποστήριξη των περιπτέρων του Οργανισμού και του ΥΠΑΑΤ, την συμμετοχή σε ενημερωτικές εκδηλώσεις, ημερίδες κτλ. που διοργανώνονται από διάφορους φορείς στα πλαίσια της έκθεσης».

- Advertisement -

Το επίμαχο δημοσίευμα του Documento: https://www.documentonews.gr/article/kataggelia-gia-ton-opekepe-epitelikoi-soylatsadoroi-kanoyn-voltes-me-dimosio-xrima/

ΑΠΕ – ΜΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Τσίπουρο: Ο κίνδυνος από το ethyl carbamate, οι επιπτώσεις στην υγεία και τα μέτρα πρόληψης

Τι είναι το ethyl carbamate, γιατί μπορεί να σχηματιστεί στο τσίπουρο και σε άλλα αποστάγματα, ποιους κινδύνους ενέχει και ποιες πρακτικές εφαρμόζονται για τον περιορισμό του

Λοιμώξεις από vibrio στις παραλίες το καλοκαίρι: Τι ισχύει για Αιγαίο και Ιόνιο

Τι δείχνουν τα επιδημιολογικά και περιβαλλοντικά δεδομένα για την παρουσία των βακτηρίων Vibrio στις ελληνικές θάλασσες και ποιος είναι πραγματικά ο κίνδυνος για τους λουόμενους το καλοκαίρι