Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΟΠΤΙΜΑ ΑΕ: Πιστοποιήθηκε με το διεθνές πρότυπο ESG από την EcoVadis

ΑρχικήΝέαΔελτία ΤύπουΟΠΤΙΜΑ ΑΕ: Πιστοποιήθηκε με το διεθνές πρότυπο ESG από την EcoVadis
spot_img

Η ΟΠΤΙΜΑ διακρίθηκε για τις επιδόσεις της σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση (ESG – Environmental Social Governance).

Για πρώτη φορά η ΟΠΤΙΜΑ ΑΕ, η κορυφαία ελληνική εταιρεία στον κλάδο των τυροκομικών προϊόντων, έλαβε μέρος στη διεθνή αξιολόγηση EcoVadis και διακρίθηκε για τις επιδόσεις της σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση (ESG – Environmental Social Governance).

Συγκεκριμένα, η ΟΠΤΙΜΑ αξιολογήθηκε για τις πολιτικές, τις πρακτικές και τις δράσεις της σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: Περιβάλλον, Ηθική, Εργασιακά & Ανθρώπινα Δικαιώματα και Βιώσιμες Προμήθειες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο σύστημα κατάταξης EcoVadis (Sustainability Rating) αξιολογούνται κάθε χρόνο περισσότερες από 500.000 εταιρείες παγκοσμίως για τις επιχειρηματικές πρακτικές που ακολουθούν στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο Υπεύθυνος Συστημάτων Ποιότητας & Πιστοποιήσεων του Ομίλου ΟΠΤΙΜΑ, κ. Αλέξανδρος Τηγανίτας δήλωσε: “Για το συγκεκριμένο project δουλέψαμε εντατικά πάνω από 5 μήνες με την άψογη συνεργασία πολλών διαφορετικών τμημάτων της εταιρείας μας. Το γεγονός ότι λάβαμε για πρώτη φορά μέρος στη συγκεκριμένη αξιολόγηση και καταφέραμε να επιτύχουμε υψηλές βαθμολογίες σε κάθε έναν από τους 4 άξονες που εξετάστηκαν, μας γεμίζει χαρά, υπερηφάνεια και αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση έρχεται να επιβεβαιώσει έμπρακτα τη διαχρονική δέσμευση της ΟΠΤΙΜΑ για μια επιχειρησιακή στρατηγική που διέπεται από τις αρχές της κοινωνικής υπευθυνότητας, της κυκλικής οικονομίας και της αειφόρου ανάπτυξης, και βασίζεται πρωτίστως σε ηθικές και ειλικρινείς σχέσεις με όλους τους συνεργάτες.”

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο