Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
14.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διαδικτυακό σεμινάριο “Επισήμανση τροφίμων & ισχυρισμοί διατροφής και υγείας”

ΑρχικήΝέαΔιαδικτυακό σεμινάριο “Επισήμανση τροφίμων & ισχυρισμοί διατροφής και υγείας”
spot_img

cibum team

Διαδικτυακό σεμινάριο για την επισήμανση των τροφίμων και τους ισχυρισμούς διατροφής και υγείας που αναγράφονται στις ετικέτες, διοργανώνει η Global Greece την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου.

Η ετικέτα των τροφίμων και γενικότερα η παροχή πληροφοριών στους καταναλωτές τροφίμων με οποιοδήποτε άλλο τρόπο (διαφήμιση, ιστοσελίδα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κλπ) είναι το μέσο με το οποίο η επιχείρηση δίνει την πληροφορία στον καταναλωτή ώστε αυτός να κάνει την επιλογή του με βάση τη σωστή και αντικειμενική πληροφόρηση.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση των απαιτήσεων της Ενωσιακής και Ελληνικής νομοθεσίας για τις πληροφορίες που πρέπει να δίνονται στον καταναλωτή και τον τρόπο παρουσίασης τους σχετικά με γενικά θέματα επισήμανσης αλλά και ειδικότερα όπως ισχυρισμούς διατροφής και υγείας που μπορούν να φέρουν.

 Θεματολογία σεμιναρίου:

  1. Ο Κανονισμός 1169/2011 για την παροχή πληροφοριών στους καταναλωτές τροφίμων:
  2. Επισκόπηση και πεδίο εφαρμογής
  3.    Υποχρεωτικές ενδείξεις στην επισήμανση τροφίμων
  4. Ειδικά θέματα:
  5. Διατροφική δήλωση
  6. Αναγραφή χώρας καταγωγής

        Επισήμανση αλλεργιογόνων συστατικών

  1. Ο Κανονισμός 1924/2006 για την διατύπωση ισχυρισμών διατροφής και υγείας:
  2. Επισκόπηση και πεδίο εφαρμογής
  3. Γενικές αρχές
  4. Ισχυρισμοί διατροφής
  5. Ισχυρισμοί υγείας
  6. Ενωσιακό μητρώο ισχυρισμών  διατροφής και υγείας

 Οφέλη

Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση

  • Να γνωρίσουν τις απαιτήσεις της Ενωσιακής και Εθνικής νομοθεσίας σχετικά με τους κανόνες επισήμανσης
  • Να κατανοήσουν ποιες πληροφορίες είναι υποχρεωτικές και ποιες προαιρετικές και πώς μπορούν αυτές να δοθούν στους καταναλωτές
  • Να αποφύγουν λάθη στο σχεδιασμό των ετικετών που θα έχουν οικονομικό αντίκτυπο (απόσυρση και επανασχεδιασμός ετικέτας)
  • Να γνωρίσουν πως θα μπορούν να αναπτύξουν νέα προιόντα που θα μπορούν να φέρουν εγκεκριμένους ισχυρισμούς διατροφής ή/και υγείαςΣε Ποιους Απευθύνεται

 Απευθύνεται σε: Υπεύθυνους Επιχειρήσεων τροφίμων,·Εργαζόμενους επιχειρήσεων τροφίμων που ασχολούνται με θέματα επισήμανσης και ανάπτυξης προϊόντων, Συμβούλους επιχειρήσεων,·Φοιτητές σχετικών ειδικοτήτων.

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών, το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom, που έχει την δυνατότητα πλήρους διαδραστικότητας, πρόσωπο προς πρόσωπο επικοινωνίας, αμφίδρομης υποβολής ερωτήσεων & αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων, σαν να βρίσκονται σε εκπαιδευτική αίθουσα.

Ημέρα Διεξαγωγής Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 15.00-21.00

Το σεμινάριο θα διαρκέσει 6 ώρες, κατανεμημένες σε 3 δίωρα με δύο διαλλείματα των 10’  

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε ΕΔΩ 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο