Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλούνται μανιτάρια με L.monocytogenes στη Βρετανία

ΑρχικήΝέαΑνακαλούνται μανιτάρια με L.monocytogenes στη Βρετανία
spot_img

Ο Οργανισμός Προτύπων Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε την ανάκληση δημοφιλών μανιταριών, τα οποία βρέθηκαν θετικά σε Listeria monocytogenes.

Συγκεκριμένα, ανακαλούνται τα Green Box Limited Cendawan Enoki Mushroom σε συσκευασία των 100g λόγω της παρουσίας του παθογόνου βακτηρίου.

Τα στοιχεία ιχνηλασιμότητας της ανακληθείσας παρτίδας είναι: Batch:G11202226; Item Code: C007, και η προέλευση του προϊόντος είναι από την Κίνα.

Οι λιανοπωλητές καλούνται να αφαιρέσουν την εν λόγω παρτίδα από την πώληση και να εμφανίσουν ειδοποίηση ανάκλησης σημείου πώλησης σε καταστήματα όπου πωλήθηκε η επηρεαζόμενη παρτίδα. Συνιστάται στο κοινό να μην καταναλώνει την εν λόγω παρτίδα.

Σχετικά με τη Listeria monocytogenes

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από Listeria monocytogenes μπορεί να περιλαμβάνουν έμετο, ναυτία, επίμονο πυρετό, μυϊκούς πόνους, σοβαρό πονοκέφαλο και δυσκαμψία του αυχένα.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η λοίμωξη μπορεί να είναι πιο σοβαρή, προκαλώντας σοβαρές επιπλοκές. Μερικοί άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι σε λοιμώξεις από Listeria monocytogenes, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων γυναικών, των μωρών και των ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, και των ηλικιωμένων. Η περίοδος επώασης (ο χρόνος μεταξύ αρχικής λοίμωξης και της εμφάνισης των πρώτων συμπτωμάτων) είναι κατά μέσο όρο 3 εβδομάδες, αλλά μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 3 και 70 ημερών

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μην το φοβάστε… Πέντε φλιτζάνια καφέ κάνουν καλό σε άτομα με καρδιακή αρρυθμία

Ερευνητές παρακολούθησαν 2.400 ανθρώπους με κολπική μαρμαρυγή για τρία χρόνια.

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο