ΑρχικήΝέαΔιεθνή: Ανάκληση φρέσκου σπανακιού λόγω παρουσίας Salmonella

Διεθνή: Ανάκληση φρέσκου σπανακιού λόγω παρουσίας Salmonella

2 λεπτά ανάγνωσης

Με ανακοίνωσή της η επίσημη αρχή Food Standards Australia – New Zeland, ενημέρωσε πως η μεγάλη αλυσίδα Coles Super Markets Pty Ltd πραγματοποιεί ανάκληση του προϊόντος Coles Baby Spinach.

Το προϊόν διατίθεται προς πώληση από τις 4 Απριλίου 2022 στα σούπερ μάρκετ Coles, Coles Local & through Coles Online σε QLD, ACT &NSW (εξαιρουμένων των καταστημάτων Coles σε Λαβινγκτον, Ντενιλικίν και Άλμπουρι).

- Advertisement -

Όπως έχει γίνει γνωστό, στα πλαίσια αυτοελέγχου η Coles εντόπισε Salmonella έπειτα από αναλύσεις στις συσκευασίες των 120g .

Για προληπτικούς λόγους, η Coles αποσύρει όλα τα Baby Spinach από τον προμηθευτή, συμπεριλαμβανομένων των συσκευασιών 60g, 120g και 280g, με ημερομηνίες λήξης 13 ή 14 Απριλίου. Συνιστάται στους ανθρώπους να μην καταναλώνουν τα προϊόντα που ήταν στην πώληση από τις 4 Απριλίου.

- Advertisement -

Οι πελάτες μπορούν να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων επιστρέφοντας προϊόντα σε οποιοδήποτε κατάστημα Coles ή επικοινωνώντας με την ηλεκτρονική γραμμή εξυπηρέτησης πελατών.

Η Salmonella είναι ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει μια λοίμωξη που ονομάζεται σαλμονέλλωση.

- Advertisement -

Τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν κεφαλαλγία, πυρετό, κράμπες στο στομάχι, διάρροια, ναυτία και έμετο. Συνήθως ξεκινούν μεταξύ έξι και 72 ωρών μετά τη μόλυνση και διαρκούν τέσσερις έως επτά ημέρες.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μετά τα κρούσματα σαλμονέλωσης στη Λαμία: Οι “γκρίζες ζώνες” και το παράδοξο της νομοθεσίας για τη Salmonella στο κοτόπουλο – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Ο Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης εξηγεί τις διαφορές στα μικροβιολογικά κριτήρια για τη Salmonella στο κοτόπουλο και το παράδοξο του Κανονισμού 2073/2005.

Ανακαλείται γιαούρτι μεγάλης εταιρείας λόγω S. aureus – Ένα σπάνιο περιστατικό επιμόλυνσης με σταφυλόκοκκο σε εμπορικό γιαούρτι

Γιατί η επιμόλυνση εμπορικού γιαουρτιού είναι ασυνήθιστη και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές - Του Νίκου Γδοντέλη

Η ΕΕ εγκρίνει την πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες – Τι προβλέπει η απόφαση και τι έδειξε η αξιολόγηση της EFSA

Η πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες εγκρίθηκε από την ΕΕ μετά από αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της EFSA.