ΑρχικήΝέαΔιεθνή1 εκατ. Δολάρια για ένα μπουκάλι κρασί - Το πιο ακριβό κρασί...

1 εκατ. Δολάρια για ένα μπουκάλι κρασί – Το πιο ακριβό κρασί σε δημοπρασία

2 λεπτά ανάγνωσης

Ένα μπουκάλι The Setting Wines Glass Slipper Vineyard Cabernet Sauvignon, έξι λίτρων και παραγωγής 2019, έγινε το πιο ακριβό κρασί που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία στην τιμή-ρεκόρ του 1 εκατομμυρίου δολαρίων (περίπου 884.000 ευρώ)

Ο Don Steiner ήταν εκείνος που προσέφερε το εν λόγω ποσό προκειμένου να αποκτήσει το μπουκάλι Cabernet Sauvignon σε μια φιλανθρωπική δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ορλεάνη στις 6 Νοεμβρίου χωρίς να δημοσιοποιούνται περισσότερες πληροφορίες για εκείνον.

- Advertisement -

Ο Jesse Katz, οινοποιός, ίδρυσε το The Setting Wines το 2014 με δύο φίλους, τον Jeff Cova και τον Noah McMahon και σήμερα σε ηλικία 36 ετών, ο Katz παράγει επίσης κρασιά για το Montage Healdsburg. Επίσης, είναι ο ιδρυτής των ετικετών κρασιών Aperture Cellars και Devil Proof και έχτισε πρόσφατα το Aperture Estate, σύμφωνα με το περιοδικό Sonoma.

Τα σταφύλια για το κρασί προέρχονταν από την περιοχή Coombsville της Napa όπου βρίσκεται το Glass Slipper Vineyard.

- Advertisement -

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η μοναδική εμφιάλωση των έξι λίτρων του Cabernet Sauvignon πωλήθηκε για 1 εκατομμύριο δολάρια, ένα μπουκάλι των 750 ml κοστίζει απλά 185 δολάρια. Δεδομένου, όμως, ότι έχουν παραχθεί μόνο 900 μπουκάλια του vintage του 2019, μάλλον θα είναι δύσκολο να το βρει κανείς.

Στόχος της συγκεκριμένης δημοπρασίας ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για το ίδρυμα του διάσημου σεφ, Emeril Lagasse. Τελικά, συγκεντρώθηκαν πάνω από 3,75 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 3,31 εκατ. ευρώ), στηρίζοντας τη φιλανθρωπική οργάνωση στη δέσμευσή της να δημιουργήσει ευκαιρίες για καθοδήγηση νέων στη μαγειρική, τη διατροφή και την καλλιτεχνική εκπαίδευση.

«Είναι μεγάλη τιμή να έχω κάνει το παγκόσμιο ρεκόρ για το πιο ακριβό μπουκάλι κρασιού που έχει πουληθεί ποτέ και να συγκεντρώσω 1 εκατομμύριο δολάρια για έναν σκοπό που είναι τόσο κοντά στην καρδιά μου», δήλωσε ο Katz, σύμφωνα με το περιοδικό Sonoma.

«Το να γνωρίζουμε πόσες ζωές παιδιών θα αλλάξουν προς το καλύτερο από αυτό το ένα μπουκάλι είναι μια χαρούμενη υπενθύμιση του λόγου για τον οποίο ιδρύσαμε το The Setting Wines», συμπλήρωσε λέγοντας πως ακόμα τσιμπιέται για να πειστεί ότι δεν ονειρεύεται.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.

Γνωστά πατατάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ: Επιστημονική ανάλυση και αξιολόγηση κινδύνου 30 προϊόντων από διεθνείς μάρκες

Τι έδειξαν οι αναλύσεις 30 εμπορικών σνακ πατάτας για γλυκοαλκαλοειδή, κατανάλωση και πιθανό κίνδυνο για παιδιά.