Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

6.000 ανακλήσεις τροφίμων στη Γαλλία τα τελευταία δύο χρόνια!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων6.000 ανακλήσεις τροφίμων στη Γαλλία τα τελευταία δύο χρόνια!
spot_img

Έκκληση της ένωσης καταναλωτών για περισσότερες αναλύσεις στα τρόφιμα πριν διατεθούν στους καταναλωτές.

Από τον Μάρτιο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2023, έγιναν περισσότερες από 6.000 ανακλήσεις τροφίμων στη Γαλλία, σύμφωνα με την ένωση καταναλωτών UFC Que Choisir με το 25% αυτών να οφείλεται στην ανίχνευση οξειδίου του αιθυλενίου το οποίο απαγορεύτηκε στη ΕΕ καθώς χαρακτηρίστηκε ως καρκινογόνα αναφέρει το https://www.connexionfrance.com/.

Το οξείδιο του αιθυλενίου, το οποίο χρησιμοποιείται ως αποστειρωτικός παράγοντας και αποτελεί βασικό συστατικό του αντιψυκτικού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστείρωση ορισμένων προϊόντων διατροφής.Η χρήση του στα τρόφιμα απαγορεύεται στην ΕΕ, ωστόσο, ορισμένοι παραγωγοί χρησιμοποίησαν ένα νομικό κενό για να επιτρέψουν στα μεταποιημένα προϊόντα με μικρή ποσότητα της χημικής ουσίας να παρακάμψουν αυτόν τον περιορισμό.

Η Ένωση καταναλωτών λέει ότι εκτός από το οξείδιο του αιθυλενίου, άλλοι λόγοι είναι πως οι υγειονομικοί υπάλληλοι που κάνουν τους ελέγχους δεν επαρκούν καθώς και πως πλέον οι ανακλήσεις δημοσιοποιούνται ευρέως χάρη σε έναν ιστότοπο κρατικής ειδοποίησης που ξεκίνησε πρόσφατα.  Οι έλεγχοι για την ασφάλεια των τροφίμων στη Γαλλία είναι υψηλοί σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, δήλωσε στο 20Minutes η Stéphanie Chevalier-Lopez, νικήτρια του Meilleur Ouvrier (καλύτερος εργαζόμενος) 2019 στην κατηγορία τεχνογνωσίας και συμβουλών στην ασφάλεια των τροφίμων. Είναι αδύνατο να υπάρχει παραγωγή τροφίμων «μηδενικού κινδύνου», αλλά η Γαλλία δεν βλέπει υψηλότερα επίπεδα τροφικής δηλητηρίασης από άλλες χώρες, πρόσθεσε.

Ωστόσο, η Foodwatch France, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ελέγχει την ποιότητα των τροφίμων στη χώρα, ισχυρίζεται ότι ο αριθμός των υποχρεωτικών ελέγχων που πρέπει να διενεργηθούν είναι λιγότεροι.

Η UFC Que Choisir ισχυρίζεται πάντως πως τόσο ο αριθμός, όσο  και το χρονοδιάγραμμα ελέγχων πριν την κυκλοφορία των προϊόντων εμφανίζει μεγάλο έλλειμμα και καλεί την κυβέρνηση να βοηθήσει τους παραγωγούς να πραγματοποιήσουν βελτιωμένες δοκιμές πριν τα προϊόντα βγουν στα ράφια.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Viral η τάση κατανάλωσης σκυλοτροφής – Έντονες αντιδράσεις – Πάνω από 24 εκ. προβολές

Σύμφωνα με έναν fitness influencer, η τροφή για σκύλους έχει πολύ υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης. Αλλά κάνει να την καταναλώνουν οι άνθρωποι;

Συσκευασία Τροφίμων: Αντιδράσεις για τον νέο κανονισμό της ΕΕ

Τι πιστεύουν οι αγρότες και οι περιβαλλοντικές ενώσεις για την νέα πρόταση για τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασίας της ΕΕ.

Κουμαρίνη: Νομοθεσία και υποχρεώσεις της βιομηχανίας τροφίμων για τη χρήση κανέλας

Η Α. Σταυρουλάκη των εργαστηρίων Tsakalidis Analysis & Testing δίνει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη χρήση κανέλας Κεϋλάνης ή Cassia στα τρόφιμα - Νομοθεσία και γνωμοδότηση της EFSA - Χρήσιμες πληροφορίες και για τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα