Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αύξηση των εξαγωγών χοιρινού κρέατος από τις ΗΠΑ- Πτώση παραγωγής στην ΕΕ και άλλες χώρες

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΑύξηση των εξαγωγών χοιρινού κρέατος από τις ΗΠΑ- Πτώση παραγωγής στην ΕΕ και άλλες χώρες
spot_img

Η παραγωγή χοιρινού κρέατος της ΕΕ συνεχίζει να μειώνεται λόγω της πίεσης από την περιβαλλοντική νομοθεσία, την ασθενέστερη κατανάλωση και το σχετικά αυξημένο κόστος των ζωοτροφών.

Αύξηση των εξαγωγών χοιρινού από τις ΗΠΑ σε άλλες χώρες προβλέπει με πρόσφατη έκθεση του USDA Foreign Agricultural Service, με κλιμάκωσή τους για το 2023 2% περισσότερο από ότι είχε προβλέψει τον Απρίλιο (10,8 εκατ. τόνοι).

Η αύξηση αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι οι μεγαλύτερες σε όγκο και αξία αποστολές χοιρινού κρέατος από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία υπεραντιστάθμισαν τις μειώσεις από τον Καναδά, την Ιαπωνία, το Μεξικό, τις Φιλιππίνες το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ.

Οι μειωμένες προμήθειες χοιρινού κρέατος της ΕΕ παρέχουν ευκαιρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία να αποκτήσουν μερίδιο αγοράς σε αρκετές αγορές της Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας και των Φιλιππίνων, αναφέρει ο ιστότοπος ukragroconsult.com. Από την άλλη, η Κίνα παραμένει σταθερή στην υψηλή ζήτηση χοιρινού κρέατος, γεγονός που δημιουργεί πλεονέκτημα για τους εξαγωγείς, ειδικά τους μεγάλους.  

Η παγκόσμια παραγωγή χοιρινού κρέατος για το 2023 παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητη από την πρόβλεψη του Απριλίου στους 114,8 εκατομμύρια τόνους, αναφέρει ο ιστότοπος.

Παρά τα ως επί το πλείστον αρνητικά περιθώρια κέρδους σε ολόκληρο τον κλάδο, η παραγωγή της Κίνας είναι υψηλότερη, αναφορικά με το πόσοι χοίροι σφαγιάστηκαν καθώς οι παραγωγοί επιδιώκουν να μειώσουν τα κοπάδια και να διατηρήσουν τις ταμειακές ροές.

Εν τω μεταξύ, η παραγωγή χοιρινού κρέατος της ΕΕ συνεχίζει να μειώνεται λόγω της πίεσης από την περιβαλλοντική νομοθεσία, την ασθενέστερη κατανάλωση και το σχετικά αυξημένο κόστος των ζωοτροφών.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα