Μεταξύ των ασθενών και πέντε εργαζόμενοι του εστιατορίου.
Το περιστατικό συνέβη στο εστιατόριο DC Cobb’s στο McHenry του Ιλινόις, με 173 θύματα μεταξύ των οποίων και πέντε εργαζόμενοι του εστιατορίου. Το Υπουργείο Υγείας της κομητείας McHenry (MCDH) ανέφερε στις 13 Σεπτεμβρίου ότι διερευνούν ένα ξέσπασμα γαστρεντερίτιδας μετά από καταγγελίες αρχικά από 13 άτομα, που αρρώστησαν αφού έφαγαν στο εστιατόριο. Οι ασθενείς παρουσίασαν εμετό και διάρροια.
Οι αρχές ολοκλήρωσαν την έρευνα τους (στην οποία μεταξύ άλλων οι ασθενείς συμπλήρωσαν και ένα ερωτηματολόγιο) την Παρασκευή και τα συμπεράσματα δείχνουν ότι ο νοροϊός αναγνωρίστηκε ως το παθογόνο που εμπλέκεται, αλλά η έρευνα δεν μπόρεσε να καθορίσει το τρόφιμο.
Σύμφωνα με την έκθεση “Ο Νοροϊός είναι εξαιρετικά μολυσματικός και μεταδίδεται εύκολα από άτομο σε άτομο και σε επιφάνειες που δεν έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί σωστά. Τουλάχιστον πέντε εργαζόμενοι με νοροϊό επέστρεψαν στην εργασία τους εντός 24 ωρών μετά την υποχώρηση των συμπτωμάτων τους. Οι χειριστές τροφίμων απαιτείται να αποκλείονται από την εργασία τουλάχιστον 48 ώρες μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων και πρέπει να εκπαιδεύονται για την καλή υγιεινή των χεριών”.
Μετά το περιστατικό διενεργήθηκε έλεγχος από επιθεωρητές ασφάλειας τροφίμων οι οποίοι διαπίστωσαν σωρεία παρατυπιών υγείας και ασφάλειας τροφίμων στο εστιατόριο με πολλά λάθη στον χειρισμό τροφίμων.