ΑρχικήPicksNews LineΔιεθνή: 173 ασθενείς με νοροϊό μετά από γεύμα σε εστιατόριο

Διεθνή: 173 ασθενείς με νοροϊό μετά από γεύμα σε εστιατόριο

2 λεπτά ανάγνωσης

Μεταξύ των ασθενών και πέντε εργαζόμενοι του εστιατορίου.

Το περιστατικό συνέβη στο εστιατόριο DC Cobb’s στο McHenry του Ιλινόις, με 173 θύματα μεταξύ των οποίων και πέντε εργαζόμενοι του εστιατορίου. Το Υπουργείο Υγείας της κομητείας McHenry (MCDH) ανέφερε στις 13 Σεπτεμβρίου ότι διερευνούν ένα ξέσπασμα γαστρεντερίτιδας μετά από καταγγελίες αρχικά από 13 άτομα, που αρρώστησαν αφού έφαγαν στο εστιατόριο. Οι ασθενείς παρουσίασαν εμετό και διάρροια.

- Advertisement -

Οι αρχές ολοκλήρωσαν την έρευνα τους (στην οποία μεταξύ άλλων οι ασθενείς συμπλήρωσαν και ένα ερωτηματολόγιο) την Παρασκευή και τα συμπεράσματα δείχνουν ότι ο νοροϊός αναγνωρίστηκε ως το παθογόνο που εμπλέκεται, αλλά η έρευνα δεν μπόρεσε να καθορίσει το τρόφιμο.

Σύμφωνα με την έκθεση “Ο Νοροϊός είναι εξαιρετικά μολυσματικός και μεταδίδεται εύκολα από άτομο σε άτομο και σε επιφάνειες που δεν έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί σωστά. Τουλάχιστον πέντε εργαζόμενοι με νοροϊό επέστρεψαν στην εργασία τους εντός 24 ωρών μετά την υποχώρηση των συμπτωμάτων τους. Οι χειριστές τροφίμων απαιτείται να αποκλείονται από την εργασία τουλάχιστον 48 ώρες μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων και πρέπει να εκπαιδεύονται για την καλή υγιεινή των χεριών”.

- Advertisement -

Μετά το περιστατικό διενεργήθηκε έλεγχος από επιθεωρητές ασφάλειας τροφίμων οι οποίοι διαπίστωσαν σωρεία παρατυπιών υγείας και ασφάλειας τροφίμων στο εστιατόριο με πολλά λάθη στον χειρισμό τροφίμων.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η Ελλάδα ενημερώθηκε για κίνδυνο αλλαντίασης από κονσέρβα χοιρινού – Προκάλεσε προβλήματα υγείας σε καταναλωτή (μάρκα και φωτογραφία)

Χοιρινό πατέ με Clostridium botulinum εντοπίστηκε στην Τσεχία, με την Ελλάδα μεταξύ των χωρών που ενημερώθηκαν μέσω του RASFF.

Τα τρόφιμα υψηλού κινδύνου που μπαίνουν στη νέα λίστα της ΕΕ για αυξημένους ελέγχους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει κατάλογο προϊόντων υψηλού κινδύνου και θέτει το σχέδιο κανονισμού σε δημόσια διαβούλευση.

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.