Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: 173 ασθενείς με νοροϊό μετά από γεύμα σε εστιατόριο

ΑρχικήPicksNews LineΔιεθνή: 173 ασθενείς με νοροϊό μετά από γεύμα σε εστιατόριο
spot_img

Μεταξύ των ασθενών και πέντε εργαζόμενοι του εστιατορίου.

Το περιστατικό συνέβη στο εστιατόριο DC Cobb’s στο McHenry του Ιλινόις, με 173 θύματα μεταξύ των οποίων και πέντε εργαζόμενοι του εστιατορίου. Το Υπουργείο Υγείας της κομητείας McHenry (MCDH) ανέφερε στις 13 Σεπτεμβρίου ότι διερευνούν ένα ξέσπασμα γαστρεντερίτιδας μετά από καταγγελίες αρχικά από 13 άτομα, που αρρώστησαν αφού έφαγαν στο εστιατόριο. Οι ασθενείς παρουσίασαν εμετό και διάρροια.

Οι αρχές ολοκλήρωσαν την έρευνα τους (στην οποία μεταξύ άλλων οι ασθενείς συμπλήρωσαν και ένα ερωτηματολόγιο) την Παρασκευή και τα συμπεράσματα δείχνουν ότι ο νοροϊός αναγνωρίστηκε ως το παθογόνο που εμπλέκεται, αλλά η έρευνα δεν μπόρεσε να καθορίσει το τρόφιμο.

Σύμφωνα με την έκθεση “Ο Νοροϊός είναι εξαιρετικά μολυσματικός και μεταδίδεται εύκολα από άτομο σε άτομο και σε επιφάνειες που δεν έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί σωστά. Τουλάχιστον πέντε εργαζόμενοι με νοροϊό επέστρεψαν στην εργασία τους εντός 24 ωρών μετά την υποχώρηση των συμπτωμάτων τους. Οι χειριστές τροφίμων απαιτείται να αποκλείονται από την εργασία τουλάχιστον 48 ώρες μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων και πρέπει να εκπαιδεύονται για την καλή υγιεινή των χεριών”.

Μετά το περιστατικό διενεργήθηκε έλεγχος από επιθεωρητές ασφάλειας τροφίμων οι οποίοι διαπίστωσαν σωρεία παρατυπιών υγείας και ασφάλειας τροφίμων στο εστιατόριο με πολλά λάθη στον χειρισμό τροφίμων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.

Ελληνική Βιομηχανία τροφίμων και τουρισμού: Σημαντική οριζόντια προσθήκη σε όλα τα πρότυπα ISO

Η τροποποίηση που ήρθε από το... "πουθενά" για τους πιστοποιημένους οργανισμούς και ενισχύει τη δέσμευση για τη Δράση για το Κλίμα μέσω της τυποποίησης - Η θέση της TÜV AUSTRIA Hellas.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα