Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
22.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Οι 10 κορυφαίες τάσεις για τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών το 2022

ΑρχικήΟικιακάΠαιδίΔιεθνή: Οι 10 κορυφαίες τάσεις για τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών το 2022
spot_img

“Πεινάω!” “Τι έχουμε για μεσημεριανό;” Αυτές μπορεί να είναι μερικές από τις πιο κοινές φράσεις που ακούγονται από τα παιδιά καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά το τι τελικά επιθυμούν αποτελεί ένα γρίφο. Σήμερα, οι ειδικοί μαγειρικής και οι εγγεγραμμένοι διαιτολόγοι από την Chartwells K12 στις ΗΠΑ, μια εταιρεία που δημιουργεί προσαρμοσμένα προγράμματα εστίασης για 4.500 σχολεία σε όλη τη χώρα, αποκάλυψαν τις 10 κορυφαίες τάσεις τροφίμων για τα παιδιά και τις οικογένειές τους για το 2022.

Αυτές οι τάσεις εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν τα αγαπημένα τρόφιμα των παιδιών τώρα και στο μέλλον και εμφανίζονται σε αυτό το βίντεο.

«Κάθε μέρα, η ομάδα μας εξυπηρετεί εκατομμύρια παιδιά σε χιλιάδες σχολεία σε όλη τη χώρα», δήλωσε η Belinda Oakley, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Chartwells K12. “Εξαιτίας αυτού, έχουμε απίστευτες ιδέες για το τι αρέσει στα παιδιά να τρώνε. Όχι μόνο μας βοηθά να διαμορφώσουμε τα σχολικά μενού, αλλά ενθαρρύνει ακόμα περισσότερους μαθητές να τρώνε στην καφετέρια, κάτι που πρόσφατες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι είναι το πιο υγιεινό μέρος που τρώνε οι Αμερικανοί”.

Αυτή είναι η δεύτερη ετήσια λίστα που έχει συντάξει η Chartwells K12, με βάση δεκαετίες εμπειρίας στην κατανόηση του τι αρέσει στα παιδιά να τρώνε. Το αποτέλεσμα; Διασκεδαστικές, νόστιμες και γευστικές δημιουργίες – που είναι και υγιεινές.

«Γνωρίζοντας ότι πολλοί από τους μαθητές μας λαμβάνουν το καλύτερο γεύμα της ημέρας τους στο σχολείο, ο στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι θα φύγουν από την καφετέρια πιο ευτυχισμένοι και υγιείς από ό, τι ήρθαν, δημιουργώντας τρόφιμα και εμπειρίες που αγαπούν», δήλωσε ο Σεφ Peter Gilhooly, Αντιπρόεδρος – Culinary στη Chartwells K12. “Αυτή η λίστα βασίζεται στη δική μας έρευνα, μαζί με τη συμβολή των μαθητών, και είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε τι θα φάνε του χρόνου”.

Οι 10 κορυφαίες τάσεις τροφίμων του Chartwells K12 για τα παιδιά για το 2022 είναι:

  1. Πρωινό όλη την ημέρα, μια ιδέα που ήρθε για να μείνει! – Καθώς οι μέρες ξεκινούν νωρίς και είναι πολύ απαιτητικές, το πρωινό, το brunch και το “brinner” συνεχίζουν να είναι δημοφιλή για τα παιδιά! Παραδοσιακές σπεσιαλιτέ όπως ένα Πρωινό Burrito, και ένα λουκάνικο με αυγό και τυρί είναι εξίσου πιθανό να βρεθούν στα μενού ως δημιουργικά πιάτα στην ιδέα του ολοήμερου πρωινού του Chartwells K12. Σάντουιτς, τηγανητό ρύζι πρωινού, ζαμπόν, μοτσαρέλα και σπανάκι. Η μεγαλύτερη αύξηση της δημοτικότητας φέτος σημειώθηκε στο smoothie, με τον υπέροχο γευστικό συνδυασμό φρούτων και γιαουρτιού!
  2. Χωρίς πιρούνι; Κανένα πρόβλημα – Το πρωινό δεν είναι το μόνο γεύμα που τρώνε τα παιδιά εν κινήσει πλέον, καθώς υπάρχουν και άλλες εύκολες επιλογές στο μεσημεριανό γεύμα, αλλά και μεταξύ σχολείου, δραστηριοτήτων και διασκέδασης με φίλους! Τα πακέτα με έτοιμα γεύματα που περιέχουν κρέατα, τυρί, λαχανικά και χούμους βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, καθώς και τα δημιουργικά “τυλιχτά” όπως ένα χορτοφαγικό rainbow hummus wrap, τα τάκος και το κοτόπουλο Fajita Shawarma, κάνουν τα finger food δημοφιλή για όλες τις ηλικίες.
  3. Πάρε τη δύναμη που χρειάζεσαι – Είτε ανταγωνίζεται σε μια αθλητική ομάδα, αράζει με φίλους, είτε προσπαθεί να βελτιώσει τη συνολική ευεξία της, η Gen Z συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα σε υγιεινά, θρεπτικά γεύματα που τους βοηθούν να δημιουργηθεί μια σύνδεση μυαλού-σώματος και να είναι σε ετοιμότητα! Τα παιδιά επικεντρώνονται στο να παραμείνουν χορτάτα και ενυδατωμένα, τρώγοντας γεύματα όπως το Κοτόπουλο Fajita & Κύπελλα Ρυζιού και το Hummus Dip με Veggies & Flatbread για να φάνε μέσα στην μέρα.
  4. Veg-άουτ! – Προχωρώντας πέρα από τις #MeatlessMondays (μα, και στην Ελλάδα, μια κλασσική #meatless μέρα για μακαρονάδα δεν είναι η Δευτέρα;), τα λαχανικά και τα φυτικά τρόφιμα βρίσκονται στο επίκεντρο! Με τα παιδιά να δίνουν υψηλή προτεραιότητα στην προσωπική υγεία και την υγεία του πλανήτη, οι αντικαταστάσεις πρωτεϊνών και οι επιλογές για χορτοφάγους δείχνουν να είναι ένα ανερχόμενο αστέρι στο γεύμα τους. Τα μπιφτέκια Veggie είναι πιο δημοφιλή στα σχολεία από ποτέ μαζί με δημιουργικές χορτοφαγικές και ευέλικτες ανατροπές όπως μια χορτοφαγική γλυκοπατάτα και λευκό τσίλι φασολιού.
  5. Καλλιεργήστε μόνοι σας – Με ειδικές εκδηλώσεις και μενού στις καφετέριες, με τα οποία γιορτάζουν τα φρέσκα ντόπια προϊόντα όλο το χρόνο, τα παιδιά αναπτύσσουν μια δια βίου σύνδεση με τα φρούτα και τα λαχανικά τους, μαζί με την επιθυμία να μάθουν από πού προέρχονται. Τον τελευταίο χρόνο, ο αριθμός των παιδιών και των οικογενειών που καλλιεργούν τα δικά τους προϊόντα και βότανα στην αυλή τους έχει αυξηθεί, αλλά μέσω της υδροπονίας και άλλων σύγχρονων τεχνολογιών, οι κήποι συναντώνται επίσης σε εσωτερικούς χώρους σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα. Ένας εσωτερικός, υδροπονικός κήπος, όπως το Farmshelf, επιτρέπει στους μαθητές να καλλιεργούν τα δικά τους προϊόντα στο σχολείο και φέρνει τις τελευταίες καινοτομίες και τις πιο φρέσκες γεύσεις στην καφετέρια.
  6. Πολιτισμική κουζίνα – Η κατανάλωση γευμάτων στο σχολείο είναι συχνά το πρώτο μέρος που ένα παιδί θα δοκιμάσει και θα μάθει για τα τρόφιμα έξω από τις συνταγές της οικογένειάς του ή των παραδοσιακών πιάτων που έχει συνηθίσει. Η δύναμη του φαγητού στη σύνδεση των ανθρώπων μεταξύ τους είναι πιο διαδεδομένη από ποτέ, καθώς τα παιδιά αναζητούν νέες έθνικ γεύσεις από όλο τον κόσμο και αναζητούν τρόφιμα που αντιπροσωπεύουν τις δικές τους παραδόσεις για να δημιουργήσουν βαθύτερους δεσμούς και να μοιραστούν περισσότερο από τον εαυτό τους με συμμαθητές και φίλους. Από τις ψητές φτερούγες κοτόπουλου Curry Masala από την ιδέα του Chaat House του Chartwells μέχρι μια μεσανατολική ομελέτα πρωινού που θα περιέχει πατάτες, καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτες και ομελέτα, οι μαθητές βρίσκουν ότι τα μενού σχολικού μεσημεριανού γεύματος αντιπροσωπεύουν έναν κόσμο γεύσεων.
  7. Τρώγοντας μαζί – Καθώς οι μαθητές επέστρεφαν στο σχολείο αυτό το φθινόπωρο, τα παιδιά επέστρεψαν επίσης στις καφετέριες για να απολαύσουν τα γεύματά τους μαζί, για άλλη μια φορά. Χάρη στην ευελιξία που παρέχει το Εθνικό Πρόγραμμα Σχολικού Μεσημεριανού Γεύματος του USDA, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γεύματα χωρίς κόστος καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022. Το δείπνο μαζί στο σχολείο αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για τους μαθητές να απολαύσουν μαζί τα αγαπημένα τους γεύματα και να εμπνευστούν για να δοκιμάσουν νέα τρόφιμα.
  8. Πάμε Ρετρό – Αναζητήστε υγιεινές ανατροπές στα αγαπημένα πιάτα σας από όταν ήσασταν παιδιά, τις δεκαετίες του ’70, του ’80 και του ’90, καθώς το ψητό τυρί παίρνει μια γκουρμέ λάμψη σε μια μελιτζάνα, κολοκυθάκια, ντομάτα & Provolone Panini, το τυρί με κράκερς γίνονται θρεπτικά πρωτεϊνούχα πακέτα για το δρόμο και το κλάσσικό Sloppy Joe έγινε πίτα με πουρέ γλυκοπατάτας.
  9. Oodles of Noodles – Είτε για ένα ζεστό γεύμα στο σπίτι είτε για μια νύχτα έξω για φαγητό, τα noodles σε οποιαδήποτε μορφή, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας επιλογών του μενού και είναι από καιρό ένα γαστρονομικό πιάτο αγαπημένο τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Προσθέτοντας μια ποικιλία λαχανικών, ανακαλύπτοντας νέες έθνικ γεύσεις και προσαρμόζοντας τους ιδανικούς συνδυασμούς τους, τα παιδιά αγαπούν τις extra επιλογές φαγητού πέρα από τα απλά noodles.
  10. Φτιάξ’το μόνος σου – Οι μαθητές όχι μόνο βοηθούν στη διαμόρφωση του μενού, αλλά παράλληλα επαναπροσδιορίζουν την εμπειρία τους στο σχολικό φαγητό μέσα από προγράμματα όπως το Chartwells’s Student Choice. Η προσαρμογή είναι ο βασιλιάς, καθώς τα παιδιά δημιουργούν τους αγαπημένους τους συνδυασμούς με την κατασκευή των δικών τους concept σε καφετέριες σε όλη τη χώρα. Αυτά κυμαίνονται από μπολ noodle και burger bars μέχρι σάντουιτς ντελικατέσεν, πίτσα, αγαπημένα μεξικάνικα και πολλά άλλα.

Πηγή: PrNewsWire

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα