Μετάβαση στο περιεχόμενο
Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: Τα νέα καρότα ΠΓΕ από την Ουγγαρία

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΕΕ: Τα νέα καρότα ΠΓΕ από την Ουγγαρία
spot_img

Τα καρότα που παράγονται στο πλούσιο έδαφος κοντά στη λίμνη Fertő στη βορειοδυτική Ουγγαρία έλαβαν την προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη (ΠΓΕ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας της χώρας.

Η ετικέτα «Fertőd vidéki sárgarépa» μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καρότα που καλλιεργούνται κοντά στη λίμνη Fertő, με έντονο κόκκινο χρώμα χωρίς ρίζες, κλαδιά ή ρωγμές, αναφέρεται στην απόφαση.

- Advertisement -

Παράγονται με την καλλιέργεια του είδους Daucus carota L. Οι χρησιμοποιούμενες ποικιλίες είναι το Fertődi vörös, καθώς και τα καρότα Napa και Napoli τα οποία είναι τύπου Nantes.

Κατά τη διάθεσή τους στην αγορά, τα «Fertőd vidéki sárgarépa» έχουν κυλινδρικό/κωνικό σχήμα, μήκος 150-250 mm, διάμετρο 15 έως 40 mm και βάρος 50 έως 150 g.

Δεν έχουν δευτερεύουσες ρίζες ή ριζικά άκρα. Το σώμα της ρίζας είναι λαμπερό κόκκινο, μακρύ και λείο, χωρίς διακλαδώσεις ή ρωγμές. Το προϊόν «Fertőd vidéki sárgarépa» διακρίνεται από την ελαφρώς γλυκιά γεύση του. Επίσης, διαφέρει από τα άλλα καρότα καθώς είναι πιο κόκκινο και πιο γλυκό, με έντονη γεύση, καθώς και διότι είναι μακρύ, λείο και χωρίς διακλαδώσεις.

Το «Fertőd vidéki sárgarépa» έχει τις ακόλουθες χημικές παραμέτρους:

  • περιεκτικότητα σε σάκχαρα: τουλάχιστον 5 mg/100 g νωπού προϊόντος.
  • περιεκτικότητα σε ασβέστιο: τουλάχιστον 40 mg/100 g νωπού προϊόντος.
  • περιεκτικότητα σε φωσφόρο: τουλάχιστον 30 mg/100 g νωπού προϊόντος.

Ο τύπος καρότου που καλλιεργείται κατά μήκος της λίμνης Fertő είναι ευρέως γνωστός και δημοφιλής εδώ και 200 χρόνια περίπου. Το προϊόν «Fertőd vidéki sárgarépa» είναι ένα ευρέως γνωστό, φημισμένο και περιζήτητο μεταξύ των καταναλωτών προϊόν.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το προϊόν αυτό, μπορείτε να επισκεφθείτε το πιο κάτω σύνδεσμο:

https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/food-safety-and-quality/certification/quality-labels/geographical-indications-register/details/EUGI00000016481

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα