Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: Τα νέα καρότα ΠΓΕ από την Ουγγαρία

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΕΕ: Τα νέα καρότα ΠΓΕ από την Ουγγαρία
spot_img

Τα καρότα που παράγονται στο πλούσιο έδαφος κοντά στη λίμνη Fertő στη βορειοδυτική Ουγγαρία έλαβαν την προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη (ΠΓΕ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας της χώρας.

Η ετικέτα «Fertőd vidéki sárgarépa» μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καρότα που καλλιεργούνται κοντά στη λίμνη Fertő, με έντονο κόκκινο χρώμα χωρίς ρίζες, κλαδιά ή ρωγμές, αναφέρεται στην απόφαση.

Παράγονται με την καλλιέργεια του είδους Daucus carota L. Οι χρησιμοποιούμενες ποικιλίες είναι το Fertődi vörös, καθώς και τα καρότα Napa και Napoli τα οποία είναι τύπου Nantes.

Κατά τη διάθεσή τους στην αγορά, τα «Fertőd vidéki sárgarépa» έχουν κυλινδρικό/κωνικό σχήμα, μήκος 150-250 mm, διάμετρο 15 έως 40 mm και βάρος 50 έως 150 g.

Δεν έχουν δευτερεύουσες ρίζες ή ριζικά άκρα. Το σώμα της ρίζας είναι λαμπερό κόκκινο, μακρύ και λείο, χωρίς διακλαδώσεις ή ρωγμές. Το προϊόν «Fertőd vidéki sárgarépa» διακρίνεται από την ελαφρώς γλυκιά γεύση του. Επίσης, διαφέρει από τα άλλα καρότα καθώς είναι πιο κόκκινο και πιο γλυκό, με έντονη γεύση, καθώς και διότι είναι μακρύ, λείο και χωρίς διακλαδώσεις.

Το «Fertőd vidéki sárgarépa» έχει τις ακόλουθες χημικές παραμέτρους:

  • περιεκτικότητα σε σάκχαρα: τουλάχιστον 5 mg/100 g νωπού προϊόντος.
  • περιεκτικότητα σε ασβέστιο: τουλάχιστον 40 mg/100 g νωπού προϊόντος.
  • περιεκτικότητα σε φωσφόρο: τουλάχιστον 30 mg/100 g νωπού προϊόντος.

Ο τύπος καρότου που καλλιεργείται κατά μήκος της λίμνης Fertő είναι ευρέως γνωστός και δημοφιλής εδώ και 200 χρόνια περίπου. Το προϊόν «Fertőd vidéki sárgarépa» είναι ένα ευρέως γνωστό, φημισμένο και περιζήτητο μεταξύ των καταναλωτών προϊόν.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το προϊόν αυτό, μπορείτε να επισκεφθείτε το πιο κάτω σύνδεσμο:

https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/food-safety-and-quality/certification/quality-labels/geographical-indications-register/details/EUGI00000016481

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο