ΑρχικήΝέαΔιεθνήΈλλειψη μπουκαλιών μπύρας στη Γερμανία

Έλλειψη μπουκαλιών μπύρας στη Γερμανία

1 λεπτά ανάγνωσης

Για έλλειψη στα μπουκάλια μπύρας το επερχόμενο καλοκαίρι προειδοποιούν οι γερμανικές ζυθοποιίες λόγω του αυξανόμενου κόστους παραγωγής και της έλλειψης οδηγών φορτηγών.

Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Bild ο επικεφαλής της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ζυθοποιών χαρακτήρισε την κατάσταση «εξαιρετικά τεταμένη» τονίζοντας ότι η νέα αυτή πρωτόγνωρη κατάσταση θα επηρεάσει κυρίως τις μικρές και μεσαίες ζυθοποιίες. Ο λόγος είναι ότι η αύξηση των τιμών της ενέργειας, προκαλεί και αύξηση στην τιμή της παραγωγής γυάλινων φιαλών ενώ παράλληλα και η έλλειψη οδηγών φορτηγών δυσκολεύει την ομαλή λειτουργία των αλυσίδων εφοδιασμού.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το BBC, εκτός του ότι οι ζυθοποιοί πρέπει να πληρώσουν 80% περισσότερα για νέες γυάλινες φιάλες από ό,τι πριν από ένα χρόνο ταυτόχρονα αυξάνεται και το κόστος της μπύρας κατα τουλάχιστον 30% επίσης λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας.

Η έλλειψη φιαλών είναι πιθανό να πλήξει περισσότερο τις μικρότερες ζυθοποιίες, επειδή συνήθως οι μεγαλύτερες εταιρείες προμηθεύονται πρώτες.Οι ζυθοποιοί προτρέπουν τους Γερμανούς να επιστρέφουν τα γυάλινα μπουκάλια στους λιανοπωλητές όσο το δυνατόν γρηγορότερα, συμβουλεύοντας τους να μην τα «μαζεύουν άδεια στο υπόγειο». Στη Γερμανία τα γυάλινα μπουκάλια, πωλούνται με μια μικρή προκαταβολή και οι πότες μπύρας τα επιστρέφουν στα καταστήματα όπου τους επιστρέφεται το ποσό.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η Ελλάδα ενημερώθηκε για κίνδυνο αλλαντίασης από κονσέρβα χοιρινού – Προκάλεσε προβλήματα υγείας σε καταναλωτή (μάρκα και φωτογραφία)

Χοιρινό πατέ με Clostridium botulinum εντοπίστηκε στην Τσεχία, με την Ελλάδα μεταξύ των χωρών που ενημερώθηκαν μέσω του RASFF.

Τα τρόφιμα υψηλού κινδύνου που μπαίνουν στη νέα λίστα της ΕΕ για αυξημένους ελέγχους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει κατάλογο προϊόντων υψηλού κινδύνου και θέτει το σχέδιο κανονισμού σε δημόσια διαβούλευση.

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.