Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ισπανία: Επιδημία τροφικής δηλητηρίασης χτυπά την No1 αλυσίδα Burger της χώρας

ΑρχικήυγείαΙσπανία: Επιδημία τροφικής δηλητηρίασης χτυπά την No1 αλυσίδα Burger της χώρας
spot_img

Σαλμονέλα που μεταδόθηκε από αυγό φέρεται να είναι η αιτία.

   Στο επίκεντρο επιδημίας τροφικής δηλητηρίασης που φέρεται να προκλήθηκε από σαλμονέλα, βρίσκεται η γκουρμέ αλυσίδα Hundred Burgers στη Μαδρίτη της Ισπανίας, σύμφωνα με το FoodPoisoningNews. Το ξέσπασμα, που επηρέασε 17 άτομα με τα δυο να νοσηλεύονται, έχει συνδεθεί με μια σάλτσα κρόκου αυγού τρούφας που σερβίρεται σε δύο από τα υποκαταστήματα του εστιατορίου. Οι πελάτες που δείπνησαν σε αυτές τις τοποθεσίες ανέφεραν συμπτώματα όπως πυρετό, έμετο και διάρροια, σύμφωνα με την Express.

   Εκπρόσωπος της περιοχής δήλωσε ότι οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας ερευνούν το περιστατικό, εστιάζοντας στην πιθανότητα «μολυσμένων σαλτσών». Ως προληπτικό μέτρο, οι υγειονομικοί υπάλληλοι ελέγχουν περίπου 150 άτομα που ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στο προϊόν κατά τη διάρκεια του διημέρου 4-5 Αυγούστου.

   Το Hundred Burgers, μια βραβευμένη αλυσίδα που πρόσφατα ανακηρύχθηκε το καλύτερο εστιατόριο χάμπουργκερ της Ισπανίας για δεύτερη συνεχή χρονιά, ανταποκρίθηκε γρήγορα στο ξέσπασμα. Η εταιρεία ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Instagram ότι τα επηρεαζόμενα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των συνεχιζόμενων αναλύσεων από τις υγειονομικές αρχές και των ερευνών του εστιατορίου.

    Στη δήλωσή τους, η Hundred Burgers εξέφρασε τη λύπη της για το περιστατικό και διαβεβαίωσε τους πελάτες ότι συνεργάζονται πλήρως με τις υγειονομικές αρχές. Η αλυσίδα έχει επίσης δημιουργήσει μια αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή για τους επηρεαζόμενους πελάτες για να παρακολουθεί την πρόοδό τους και να παρέχει υποστήριξη.

   Σχολιάζοντας αυτή την ιστορία, ένας εθνικός δικηγόρος τροφικών δηλητηριάσεων είπε: «Παρόλο που αυτή η αλυσίδα χάμπουργκερ έχει αναγνωριστεί για το φαγητό της, εξακολουθεί να υπογραμμίζει τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με την προετοιμασία και το χειρισμό των τροφίμων, ακόμη και σε εστιατόρια με καλή εκτίμηση. Όλες οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών τροφίμων πρέπει να διατηρούν τα υψηλότερα πρότυπα όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων και να ενεργούν γρήγορα όταν συμβαίνει ένα περιστατικό που προκαλείται από τρόφιμα».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο