Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
18.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστιατόρια ευθύνονται για τις περισσότερες τροφικές δηλητηριάσεις στην Ελβετία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕστιατόρια ευθύνονται για τις περισσότερες τροφικές δηλητηριάσεις στην Ελβετία
spot_img

Από χώρους εστίασης ξεκίνησαν οι περισσότερες τροφιμογενείς ασθένειες τα τελευταία 15 χρόνια.

Αυξημένα εμφανίζονται τα τροφιμογενή κρούσματα τα τελευταία χρόνια στην Ελβετία. H σαλμονέλα κυριάρχησε στις τροφιμογενείς ασθένειες από το 2007 έως ο 2021, σύμφωνα με έκθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ασφάλειας Τροφίμων και Κτηνιατρικής (FSVO) που δημοσιεύτηκε στο  Journal of Consumer Protection and Food Safety.

Μεταξύ 2007 και 2021, αναφέρθηκαν 200 κρούσματα. Τουλάχιστον 4.668 άνθρωποι αρρώστησαν, 303 νοσηλεύτηκαν και 18 πέθαναν. Κυρίως ανιχνεύθηκαν τα ακόλουθα: Salmonella spp. (25), Campylobacter spp. (17), noroviruses (16) και σταφυλόκοκκος (16).  Άλλα περιστατικά προκλήθηκαν από δηλητηρίαση από Scombroid, Bacillus, Listeria και Clostridium perfringens.

Τα περισσότερα κρούσματα σημειώθηκαν σε χώρους εστίασης (85), ιδιωτικά νοικοκυριά (19), νηπιαγωγεία και σχολεία (13) και σε γεύματα σε πακέτο (9). Για τα μισά κρούσματα τα τρόφιμα που ευθύνονται είναι σύνθετα γεύματα, ψάρια και προϊόντα ψαριών, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέας και προϊόντα κρέατος, ενώ για τα άλλα μισά δεν εντοπίστηκε η αιτία. Δεκατέσσερις από τους 18 θανάτους αποδόθηκαν στη Listeria monocytogenes. Δύο από τον ιό της ηπατίτιδας Ε και ένα από το Campylobacter και τον νοροϊό. Στη μεγαλύτερη επιδημία το 2015 οι 1194 ασθενείς κατανάλωσαν μολυσμένο νερό.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα