Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έξι τραυματίες από έκρηξη κονσέρβας σε πανηγύρι

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΈξι τραυματίες από έκρηξη κονσέρβας σε πανηγύρι
spot_img

Δύο άτομα νοσηλεύονται ακόμη με κοψίματα και καψίματα


΄Έξι άτομα τραυματίστηκαν στο Kansas State Fair από έκρηξη που σημειώθηκε σε κονσερβοποιημένο τρόφιμο το οποίο ανέπτυξε υπερβολική θερμοκρασία, εξαιτίας της αποθήκευσής του κοντά σε φούρνο καντίνας. Η καντίνα «Fry Shack», είχε στηθεί στο χώρο του πανηγυριού, που γίνεται κάθε χρόνο στην πολιτεία, διαρκεί 10 ημέρες και προσελκύει περίπου 350.000 άτομα από διάφορα μέρη.

Η έκρηξη προκάλεσε φωτιά που εξαπλώθηκε στο χώρο της εκδήλωσης και χρειάστηκε η επέμβαση ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος του Κάνσας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Χάτσινσον.

Δύο άτομα νοσηλεύονται ακόμη με κοψίματα και καψίματα, ενώ οι υπόλοιποι πήραν εξιτήριο αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.

Η έκρηξη σημειώθηκε την Τρίτη το βράδυ, ενώ το πανηγύρι ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης κονσερβοποιημένων τροφίμων

Τα κονσερβοποιημένα προϊόντα πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό, ξηρό μέρος, καθώς η ζέστη και η υγρασία μπορούν να επιταχύνουν τη ζημιά και τη σκουριά. Αυτό σημαίνει ότι δεν συνιστώνται περιοχές όπως κάτω από το νεροχύτη, κοντά σε πηγές θέρμανσης ή σε υπόγεια.

Επίσης, τα κονσερβοποιημένα προϊόντα δεν πρέπει να εκτίθενται σε πολύ υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αλλοίωσης. Όταν μάλιστα φυλάσσονται κοντά σε εστίες θερμότητας μπορούν ακόμη και να εκραγούν όπως έγινε στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο