Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FBI: Κυβερνοεγκληματίες κλέβουν φορτία τροφίμων εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από προμηθευτές στις ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαΔιεθνήFBI: Κυβερνοεγκληματίες κλέβουν φορτία τροφίμων εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από προμηθευτές στις ΗΠΑ
spot_img

Απατεώνες δημιούργησαν λογαριασμούς email που υποδύονταν ανώτατα στελέχη εταιρειών τροφίμων και έπεισαν τους προμηθευτές τους να τους στέλνουν γαλακτοκομικά χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο.

Κυβερνοεγκληματίες έκλεψαν τους τελευταίους μήνες φορτία τροφίμων αξίας εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από προμηθευτές τροφίμων στις ΗΠΑ κάνοντας δόλιες παραγγελίες για γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το FBI.

Οι ανώνυμες εγκληματικές ομάδες δημιούργησαν λογαριασμούς email που υποδύονταν ανώτατα στελέχη εταιρειών τροφίμων και έπεισαν τους προμηθευτές τους να τους στείλουν μεγάλα φορτία γάλακτος σε σκόνη σύμφωνα με το δελτίο τύπου του FBI, της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων και του Υπουργείου Γεωργίας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η εταιρεία-θύμα εκπληρώνει την παραγγελία και στέλνει τα εμπορεύματα, αλλά οι εγκληματίες δεν πληρώνουν για τα προϊόντα. Οι εγκληματίες μπορούν να επανασυσκευάσουν τα κλεμμένα προϊόντα και να τα προωθήσουν στην αγορά χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι κανονισμοί για την ασφάλεια των τροφίμων και οι πρακτικές υγιεινής ή να έχουν μολυνθεί, ή να μην υπάρχουν οι απαραίτητες πληροφορίες ινχηλασιμότητας ή ημερομηνίες λήξης. Και βέβαια τα πλαστά προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας μπορούν να βλάψουν τη φήμη μιας εταιρείας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι προμηθευτές είχαν ήδη αποστείλει γαλακτοκομικά προϊόντα αξίας άνω των 100.000 δολαρίων προτού καταλάβουν ότι είχαν εξαπατηθεί, ωθώντας τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να παροτρύνουν τις εταιρείες «να εξετάσουν το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για την προστασία της επωνυμίας και της φήμης τους».

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα ενός είδους απάτης που είναι γνωστός ως business email compromise (BEC) που έχει κοστίσει στους Αμερικανούς πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είδος διαδικτυακού εγκλήματος. Το FBI έλαβε σχεδόν 20.000 καταγγελίες BEC πέρυσι με εκτιμώμενες ζημίες 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Βλέπουμε έναν ταχέως αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων BEC που υποδύονται εξωτερικά τρίτα μέρη, κυρίως υποτιθέμενους προμηθευτές», είπε στο CNN ο Crane Hassold, πρώην αναλυτής συμπεριφοράς στο FBI ο οποίος τόνισε πως «Εάν μια εταιρεία παράγει ή πουλά ένα απτό προϊόν Β2Β, είναι πιθανός στόχος μιας τέτοιας επίθεσης”.

Οι επιθέσεις BEC, ωστόσο, δεν τραβούν την ίδια εθνική προσοχή με τις επιθέσεις ransomware – οι οποίες κλειδώνουν τους υπολογιστές των θυμάτων μέχρι να πληρωθούν τα λύτρα – επειδή είναι λιγότερο αισθητές και δεν δημιουργούν μεγάλη αναστάτωση όπως διακοπές λειτουργίας των υπολογιστών. Και ενώ οι πληρωμές λύτρων πολλών εκατομμυρίων δολαρίων γίνονται πρωτοσέλιδα, οι κλοπές BEC μπορεί να είναι μικρότερα ποσά για μεμονωμένα θύματα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εντομοφαγία στην ΕΕ: Η απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση περί προστασίας της Δημόσιας Υγείας

Η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη με γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν έθεσε θέμα για την προστασία της δημόσιας υγείας και τις απαιτήσεις υποχρεωτικής επισήμανσης.

Προσοχή: Επικίνδυνο αλεύρι κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά

Συναγερμός σε 22 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, για επικίνδυνο αλεύρι προέλευσης Γερμανίας.

Το σκάνδαλο με το ηλι(θι)έλαιο του 2008 και η καθυστερημένη κατά 15 χρόνια δικαίωση

Μετά από 15 χρόνια μάθαμε και επίσημα πως άλλο άλλο οι κορεσμένοι (MOSH) και άλλο οι αρωματικοί (MOAH) υδρογονάνθρακες!
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα