Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βρετανία: Fish & chips… με ποντίκια

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΒρετανία: Fish & chips... με ποντίκια
spot_img

Το κατάστημα Audley Chippy στο Audley Range του Blackburn, που σερβίρει την κλασική λιχουδιά του Ηνωμένου Βασιλείου, τα fish & chips, δέχθηκε επίσκεψη από επιθεωρητές υγιεινής στις 24 Οκτωβρίου, οπότε και διαπιστώθηκε ότι οι υπεύθυνοι δεν τηρούσαν σε καθημερινή βάση αρχεία ασφάλειας τροφίμων, ενώ οι ίδιοι παραδέχθηκαν – μέσα σε λίγα λεπτά – στους επιθεωρητές ότι αντιμετώπιζαν πρόβλημα με αρουραίους.

Στους υπευθύνους στο Audley Chippy έγινε σύσταση να κάνουν αποπαρασίτωση το συντομότερο δυνατό, να αγοράσουν νέες ποδιές και σανίδες κοπής για την επιχείρηση, να καθαρίσουν τον φούρνο μικροκυμάτων, να βάψουν τις οροφές και να κατεβάσουν νέα πακέτα εκπαίδευσης για την ασφάλεια των τροφίμων και αλλεργιών.

Το θέμα έγινε γνωστό πρόσφατα, και όπως φαίνεται στην δεύτερη επιθεώρηση, οι υπεύθυνοι φρόντισαν να έχουν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις υγιεινής.

Η δεύτερη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου για να ελεγχθεί εάν είχαν γίνει οι απαραίτητες επείγουσες εργασίες μετά το κλείσιμο.

Πρόσφατα δε, πραγματοποιήθηκε μια πρόσθετη επιθεώρηση, με τους αξιωματικούς υγιεινής να αναβαθμίζουν την επιχείρηση στη βαθμολογία 3, βαθμός που σημαίνει «γενικά ικανοποιητικό επίπεδο».

Όταν οι βαθμολογίες αξιολόγησης για την υγιεινή των τροφίμων του Food Standards Agency θα ενημερωθούν, αυτό θα εμφανιστεί στον ιστότοπο.

Ένα παράδοξο του ρεπορτάζ που έρχεται από την Lancashire Telegraph, είναι πως στην αρχική επιθεώρηση, παρά τα πολλά ευρήματα και το κατεβατό των συστάσεων, κατεγράφη και ένα σχόλιο για την υγιεινή που ανέφερε: «Παρατηρήσεις – γενικά ένας αρκετά καθαρός χώρος». Άβυσσος ο νους του ελεγκτή..

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο