Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ισπανία ανακαλεί Ιταλικό τυρί gorgonzola λόγω Listeria

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗ Ισπανία ανακαλεί Ιταλικό τυρί gorgonzola λόγω Listeria
spot_img

Η λιστερίωση συγκαταλέγεται στις τροφικές δηλητηριάσεις με υψηλό ποσοστό θνησιμότητας.

Ο Ισπανικός Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Διατροφή των Τροφίμων έμαθε, μέσω του Συντονισμένου Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (SCIRI), μια προειδοποιητική ειδοποίηση που εστάλη από τις υγειονομικές αρχές της Κοινότητας της Μαδρίτης σχετικά με την παρουσία Listeria monocytogenes στο τυρί gorgonzola από το Cucina Nobile, που διατίθεται στην αγορά από το σουπερμάρκετ ALDI, το οποία έχει επίσης προειδοποιήσει τους πελάτες του μέσω της ιστοσελίδας του παρακάτω συνδέσμου: https://www.aldi.es/servicios/aviso/retiradas-de-producto.html

Τα δεδομένα του σχετικού προϊόντος είναι:

  • Όνομα προϊόντος (στην ετικέτα): τυρί Gorgonzola.
  • Μάρκα/εμπορική ονομασία: CUCINA NOBILE.
  • Εμφάνιση προϊόντος: Συσκευάζεται σε μονάδες των 200g και διατηρείται στο ψυγείο.
  • Αριθμός παρτίδας: L33812011

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων της Ισπανίας αναφέρει: «Τα άτομα που έχουν το προϊόν που επηρεάζεται από αυτήν την ειδοποίηση στο σπίτι συνιστάται να απέχουν από την κατανάλωσή του. Εάν έχετε καταναλώσει το προϊόν από την προσβεβλημένη παρτίδα και παρουσιάζετε συμπτώματα συμβατά με λιστερίωση (έμετος, διάρροια και πυρετός), συνιστάται να απευθυνθείτε σε κέντρο υγείας. Σας υπενθυμίζουμε τη σημασία της λήψης ακραίων μέτρων υγιεινής για την αποφυγή διασταυρούμενης μόλυνσης με άλλα προϊόντα.».

Το 2020, καταγράφηκαν 1.876 περιπτώσεις λιστερίωσης σε ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η λιστερίωση είναι μια τροφιμογενής ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο Listeria monocytogene. Η κύρια οδός μετάδοσης στον άνθρωπο είναι η κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων, ιδιαίτερα έτοιμων προς κατανάλωση τροφίμων σε ψυγείο με σχετικά μεγάλη διάρκεια ζωής, όπως καπνιστά ψάρια, προϊόντα κρέατος που έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία και μαλακά τυριά.

Σε υγιή άτομα, η μόλυνση είναι γενικά ασυμπτωματική ή εμφανίζεται με ήπια γαστρεντερικά συμπτώματα, πυρετό και μυϊκό πόνο. Ωστόσο, σε ορισμένες ομάδες κινδύνου, όπως άτομα με ανοσοκαταστολή, ηλικιωμένοι, παιδιά και έγκυες γυναίκες, μπορεί να εμφανιστούν σοβαρές παθήσεις, όπως μηνιγγίτιδα, σηψαιμία, αποβολή, θνησιγένεια ή πρόωρος τοκετός, μεταξύ άλλων. Αν και η λιστερίωση είναι μια σπάνια ασθένεια, έχει υψηλό ποσοστό θνησιμότητας σε σοβαρές περιπτώσεις (30%).

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο