Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Lidl Γαλλίας και η Lactalis αυξάνουν τις αμοιβές των γαλακτοπαραγωγών

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΗ Lidl Γαλλίας και η Lactalis αυξάνουν τις αμοιβές των γαλακτοπαραγωγών
spot_img

Η Lidl France και η Lactalis συμφώνησαν να αυξήσουν τις τιμές του γάλακτος για τους παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η κίνηση θα οδηγήσει στην αύξηση των αποδοχών για τους γαλακτοπαραγωγούς στη Γαλλία κατά 15 €/1000 λίτρα δηλαδή 385 ευρώ/1000 λίτρα και 410 ευρώ/1000 λίτρα με τις πριμοδοτήσεις.

«Το 2022, προχωράμε ακόμη παραπέρα με μια ιστορική ανατίμηση, η οποία είναι πλήρως σύμφωνη με το πνεύμα του EGalim 2*. Με αυτή τη συμφωνία θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση υπέρ του αγροτικού κόσμου και θα επιτρέψει στους αγρότες να δουν το μέλλον πιο ήρεμα. Η προϋπόθεση παραμένει η απόλυτη διαφάνεια μεταξύ των παικτών», δήλωσε ο Michel Biero, εκτελεστικός διευθυντής αγορών στη Lidl.

Η Lactalis πρόσθεσε ότι η συμφωνία σημαίνει επίσης ανανέωση της δέσμευσης για τις εθνικές επωνυμίες και τα εμπορικά σήματα διανομέων και από τους δύο εταίρους, με στόχο να διασφαλιστεί δίκαιη αμοιβή για τους παραγωγούς γαλακτοκομικών συνεργατών της Lactalis.

Η συμφωνία καλύπτει όλους τους όγκους γάλακτος που χρησιμοποιεί ο όμιλος Lactalis για την παραγωγή προϊόντων εθνικής μάρκας που πωλούνται με διάφορες ετικέτες, μεταξύ άλλων, Président, Lactel, La Laitière.

Θα χρησιμοποιηθεί επίσης για προϊόντα που κατασκευάζει η Lactalis for Lidl, όπως Milbona, Envia, Chêne d’Argent, που διανέμονται σε περίπου 1.580 σούπερ μάρκετ Lidl στη Γαλλία.

Ο Jean-Marc Bernier, διευθύνων σύμβουλος της Lactalis France, δήλωσε: «Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση των δύο εταιρειών μας να εκτιμήσουν καλύτερα τη δουλειά των συνεργατών μας παραγωγών γάλακτος και να τους υποστηρίξουν λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση του κόστους γεωργικής και βιομηχανικής παραγωγής.»

*Το EGalim 2 είναι μέρος του γαλλικού νόμου για τα τρόφιμα που προστατεύει τις αμοιβές των αγροτών.

Πηγή: European Supermarket Magazine  

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο