Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου, 2024
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Παγκόσμια έρευνα για τις απειλές στις καλλιέργειες – Επιδότηση 39 εκατ. Δολαρίων

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΗ Παγκόσμια έρευνα για τις απειλές στις καλλιέργειες - Επιδότηση 39 εκατ. Δολαρίων
spot_img

Η μείωση των αρνητικών επιπτώσεων των παρασίτων, των ασθενειών και των ζιζανίων στις καλλιέργειες σε έναν κόσμο που το κλίμα αλλάζει είναι ο στόχος μιας ομάδας πολλών ιδρυμάτων με επικεφαλής το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) ως μέρος της πρωτοβουλίας του οργανισμού να δώσει τέλος στην παγκόσμια πείνα. Το βραβείο ανακοινώθηκε στις 6 Νοεμβρίου από τη Διαχειρίστρια, Samantha Power του USAID στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή 2021.

Η επιχορήγηση, ύψους 39 εκατομμυρίων δολαρίων συνολικά σε πέντε χρόνια, θα δημιουργήσει το λεγόμενο «Feed the Future Innovation», εργαστήριο για τις υπάρχουσες και τις αναδυόμενες απειλές για τις καλλιέργειες στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Το εργαστήριο θα χρησιμεύσει ως χώρος όπου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους ειδικοί από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα συνεργαστούν σε νέες προσεγγίσεις για την παρακολούθηση, την πρόβλεψη και την καταπολέμηση των τρεχουσών και αναδυόμενων απειλών για τις καλλιέργειες. Η ομάδα θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στη Δυτική Αφρική, την Ανατολική/Νότια Αφρική, τη Νότια/Νοτιοανατολική Ασία και την Κεντρική Αμερική.

«Ο τερματισμός της παγκόσμιας πείνας είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις και ευκαιρίες της εποχής μας», δήλωσε η Lora Weiss, Ανώτερη Αντιπρόεδρος Έρευνας του Πανεπιστημίου.

«Τα παράσιτα, οι ασθένειες και τα ζιζάνια είναι χρόνια ζητήματα που επιβαρύνουν και εμποδίζουν τους μικροκαλλιεργητές να επιτύχουν οικονομική ευημερία», δήλωσε ο David Hughes, καθηγητής στο τμήμα Βιολογικών Επιστημών, στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Πρόσθεσε δε πως «το αυξημένο εμπόριο και η κλιματική αλλαγή αυξάνουν αυτή την επιβάρυνση, η οποία απαιτεί καινοτόμο έρευνα για ανάπτυξη που θα εφαρμοστεί γρήγορα στα αγροκτήματα».

Τον πρώτο χρόνο, η ομάδα θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη δοκιμή στο καλαμπόκι για να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα των στρατηγικών ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων (IPM), όπως παρασιτικές σφήκες για τον έλεγχο του φθινοπωρινού σκουληκιού, βιοζιζανιοκτόνα για τον έλεγχο του ζιζανίου Striga, καθαρούς σπόρους που είναι ανθεκτικοί στις ιογενείς ασθένειες και τη διασπορά και την κλιματικά έξυπνη γεωργία για τη βελτίωση της υγείας των καλλιεργειών.

Οι έξυπνες λύσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης (IPM) είναι μια ποικιλία από φιλικές προς το περιβάλλον στρατηγικές για τη διαχείριση παρασίτων. Στη συνέχεια, η ομάδα θα αξιολογήσει την ανάπτυξη ενός πακέτου IPM σε 1.000 αγροκτήματα από 10 κομητείες. Αυτή η αξιολόγηση θα περιλαμβάνει οικονομική ανάλυση και αξιολόγηση με βάση το φύλο, ηλικία για να προκύψουν συμπεράσματα όσον αφορά τη διαφορετικότητα, την ισότητα και όχι μόνο που είναι κρίσιμα για την προσέγγιση του USAID.

Επιπλέον, η ομάδα θα διεξάγει έρευνα με στόχο την ανάπτυξη εργαλείων για αυξημένη επιτήρηση ιογενών και μυκητιακών ασθενειών των κονδύλων και του σιταριού που είναι σημαντικές καλλιέργειες τροφίμων.

«Η επισιτιστική ασφάλεια σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο είναι ζωτικής σημασίας και η ανάγκη για καινοτομία δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη», δήλωσε ο Andrew Read, διευθυντής του Huck Institute of the Life Sciences στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

«Ορισμένες από τις τεχνολογίες – συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών για smartphone που δημιουργήθηκαν από τον David και την ομάδα του ως μέρος του PlantVillage – εξυπηρετούν ήδη εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το βραβείο του USAID θα επιτρέψει σε αυτές τις τεχνολογίες να συντονιστούν και να επεκταθούν για να βοηθήσουν ακόμη περισσότερους ανθρώπους», πρόσθεσε.

To Εργαστήριο Καινοτομίας θα εστιάσει κυρίως στην αύξηση του ρυθμού της έρευνας σχετικά με νέες και αναδυόμενες απειλές για τις καλλιέργειες, η οποία θα απαιτήσει τη συμμετοχή μιας ευρείας κοινότητας ερευνητών στις ΗΠΑ, τις χώρες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Feed the Future και τα ερευνητικά παγκόσμια προγράμματα CGIAR.

Το Εργαστήριο Καινοτομίας για Τρέχουσες και Αναδυόμενες Απειλές για τις Καλλιέργειες αποτελεί μέρος του Feed the Future, της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της παγκόσμιας πείνας και φτώχειας. Το Feed the Future φέρνει κοντά τους εταίρους για να βοηθήσει ορισμένες από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου να αξιοποιήσουν τη δύναμη της γεωργίας και της επιχειρηματικότητας για να ξεκινήσουν τις οικονομίες τους και να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα θέματα του cibum με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα το 2024

Τα θέματα του Cibum που κέντρισαν το ενδιαφέρον των Ελλήνων καταναλωτών και "κέρδισαν" εκατοντάδες χιλιάδες χτυπήματα.

Το τυρί που πρέπει να αποφεύγουν οι έγκυες γυναίκες

Το βακτήριο Listeria monocytogenes αποτελεί αναγνωρισμένη και σημαντική απειλή για τις εγκύους και το έμβρυο που κυοφορούν.

210 ανακλήσεις σαμπουάν, αφρόλουτρων και καλλυντικών τον Δεκέμβριο – Περιέχουν επικίνδυνα χημικά

Δείτε τη λίστα με τα καλλυντικά και είδη προσωπικής υγιεινής που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο