ΑρχικήΝέαΔιεθνήΛαθρεμπόριο κακάο στη Γκάνα

Λαθρεμπόριο κακάο στη Γκάνα

2 λεπτά ανάγνωσης

Η αστυνομία συνέλαβε 3 άτομα για λαθρεμπορία κόκκων κακάο

Η Γκάνα μαζί με την Ακτή Ελεφαντοστού είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κακάο στον κόσμο. Η Ομάδα Αντιμετώπισης Λαθρεμπορίου της COCOBOD αναχαίτισε δυο φορτηγά με κακάο και συνέλαβε τρία  άτομα με την κατηγορίας της λαθρεμπορίας κόκκων κακάο.

- Advertisement -

Τα φορτηγά μετέφεραν  1.473 σακούλες maxi με κόκκους κακάο καλυμμένες με ξυλεία.  ΗCOCOBOD είχε αναλάβει τη φύλαξη των κόκκων κακάο αφού κανείς δεν είχε διεκδικήσει την ιδιοκτησία τους. 
 
Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το λαθρεμπόριο προκαλεί τεράστια οικονομική ζημιά στο έθνος, επειδή το κακάο συμβάλει σημαντικά στην οικονομία και προέτρεψαν το κοινό να στηρίξει την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των κόκκων, με «ανταμοιβές για τους πληροφοριοδότες». Τον Ιανουάριο, οι τιμές του κακάο στη διεθνή αγορά ξεπέρασαν τα 10.000 ευρώ ανά τόνο, υπερδιπλάσια της αξίας του από το προηγούμενο έτος. Οι αυξανόμενες τιμές δεν είναι κάτι νέο στον κλάδο – οι τιμές της αγοράς του κακάο αυξάνονται από το 2023.


 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Pizza Fan: Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. με την κρύπτη των 1,1 εκατ. στην γκαρνταρόμπα του ιδιοκτήτη και τον μηχανισμό «κέρασμα»

Η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας του «κεράσματος», ενώ η εταιρεία απαντά για τις δωρεάν προσφορές.

Κάδμιο στις βρεφικές τροφές: Νέα όρια για πουρέδες, δημητριακά και παιδικά γεύματα

Τα προτεινόμενα επίπεδα κυμαίνονται από 10 έως 45 μικρογραμμάρια ανά κιλό, ανάλογα με την κατηγορία τροφίμου, στο πλαίσιο νέων μέτρων για τη μείωση της έκθεσης των παιδιών σε βαρέα μέταλλα

Νέος πονοκέφαλος για τη βιομηχανία τροφίμων: Η ΕΕ ζητά ελέγχους για τις χλωριωμένες παραφίνες – Νέες απαιτήσεις αναλύσεων

Η νέα ευρωπαϊκή σύσταση προβλέπει τετραετή παρακολούθηση χημικών επιμολυντών σε βασικές κατηγορίες τροφίμων.