Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

McDonald’s: Αποζημίωση 800.000 ευρώ σε κοριτσάκι που υπέστη έγκαυμα 2ου βαθμού από κοτομπουκιά

ΑρχικήΝέαΔιεθνήMcDonald's: Αποζημίωση 800.000 ευρώ σε κοριτσάκι που υπέστη έγκαυμα 2ου βαθμού από κοτομπουκιά
spot_img

Οι δικηγόροι της οικογένειας υποστήριξαν στη δίκη ότι η θερμοκρασία, στην οποία μαγειρεύτηκαν οι κοτομπουκιές ήταν πάνω από 93 βαθμούς Κελσίου.

Aποζημίωση 800.000 δολαρίων επιδικάστηκε πριν από λίγες ημέρες, στην οικογένεια ενός κοριτσιού που υπέστη έγκαυμα δεύτερου βαθμού από μια κοτομπουκιά McDonald’s Chicken McNugget το 2019.

Τον Αύγουστο του 2019, η Φιλιάνα Χόλμς πήγε την 4χρονη κόρη της, Ολίβια, σε ένα McDonald’s drive thru για ένα Happy Meal με έξι κομμάτια Chicken McNuggets. Ατυχώς, μια κοτομπουκιά έπεσε στα πόδια της που αν και την απομάκρυναν άμεσα, το κορίτσι έπαθε έγκαυμα δευτέρου βαθμού και μια μόνιμη ουλή.

Το δικαστήριο, καταδίκασε και τον κάτοχο του Franchise και τα McDonald’s: τον κάτοχο του Franchise ως υπεύθυνο για αμέλεια και παράλειψη προειδοποίησης των πελατών για τον κίνδυνο που εγκυμονεί από τις καυτές κοτομπουκιές και την McDonald’s USA για την παράλειψη παροχής οδηγιών στους εργαζομένους, για ασφαλή χειρισμό του φαγητού.

Οι γονείς του παιδιού υποστήριξαν ότι τα McDonald’s και ο ιδιοκτήτης του franchise δεν είχαν εκπαιδεύσει επαρκώς τους υπαλλήλους τους και πως δεν προειδοποιούσαν τους πελάτες για την «επικίνδυνη» θερμοκρασία των Chicken nuggets που όπως φαίνεται ότι μαγειρεύτηκαν σε πολύ υψηλότερη θερμοκρασία από ότι χρειαζόταν για να περιοριστεί ο κίνδυνος σαλμονέλας και ανάπτυξης παθογόνων.

Ενώ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι κοτομπουκιές προκάλεσαν το έγκαυμα, οι δικηγόροι της οικογένειας υποστήριξαν ότι η θερμοκρασία ήταν πάνω από 200 βαθμούς Φαρενάιτ (93 Κελσίου), ενώ η υπεράσπιση είπε ότι δεν ήταν πάνω από 160 βαθμούς (71 Κελσίου).

Να σημειωθεί ότι οι ενάγοντες ζήτησαν αρχικά 15 εκατ. δολάρια αποζημίωση,  αλλά τελικά κατέληξαν να λάβουν 800.000.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο