Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπύρα από φύλλα κόκας παράγεται στη Βολιβία – Ελπίζουν σύντομα να την εξάγουν

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΜπύρα από φύλλα κόκας παράγεται στη Βολιβία - Ελπίζουν σύντομα να την εξάγουν
spot_img

Ενθάρρυνση από τη μεταρρύθμιση του ΠΟΥ για τα μη ναρκωτικά οφέλη της κόκας.

    Μια πρόσφατη αλλαγή στη νομοθεσία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ο οποίος φαίνεται να επαναξιολογεί τα μη ναρκωτικά οφέλη της κόκας, έφερε αλλαγές στην αγορά της Βολιβίας που σχετίζονται με την κόκα, συμπεριλαμβανομένης της νέας μπύρας της El Viejo Roble με φύλλα κόκας. Σύμφωνα με το TheDrinkBusiness, η επιχείρηση από τη Λα Παζ της Βολιβίας, έφτιαχνε από πριν οινοπνευματώδη ποτά μόνο από φύλλα κόκας, το κύριο συστατικό της κοκαΐνης.

- Advertisement -

   Η Βολιβία, η οποία θεωρείται ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός φύλλων κόκας και κοκαΐνης στον κόσμο, φέρεται να είναι μάρτυρας των φύλλων που εμπνέουν πνευματικές τελετουργίες μεταξύ των αυτόχθονων κοινοτήτων της για πολλές γενιές.

   Η Lizzette Torrez, ηγέτης ενός από τα κύρια συνδικάτα καλλιεργητών κόκας της Βολιβίας, εξήγησε πώς η απόφαση του ΠΟΥ έδωσε ελπίδες στους Βολιβιανούς αγρότες και είπε στους τοπικούς δημοσιογράφους ότι επιθυμούσε τα προϊόντα να φτάσουν στον υπόλοιπο κόσμο. Περιγράφοντας τις φιλοδοξίες των καλλιεργητών, ο Torrez είπε: «Η εξαγωγή είναι μια επιθυμία που είχαμε οι άνθρωποί μου και εγώ από τότε που ήμουν παιδί».

  Μιλώντας για τη νέα μπύρα, ο διευθυντής της El Viejo Roble, Adrián Álvarez, είπε: «Η μπύρα μπορεί να είναι πικρή, αλλά με τη γλυκιά πινελιά που της δίνουμε με την κόκα την κάνει πιο εύγευστη».

    Η μπύρα εμφιαλώνεται αυτήν τη στιγμή από εργαζόμενους στην τοποθεσία El Viejo Roble και σύντομα θα ενταχθεί στα υπόλοιπα προϊόντα βότκας και ρουμιού της επιχείρησης με έγχυση κόκας, τα οποία πωλούνται ήδη σε παρτίδες τόσο τοπικά όσο και στους τουρίστες, αλλά δεν έχουν ακόμη φτάσει σύνορα της περιοχής. Προς το παρόν, η εμβέλεια των αλκοολούχων προϊόντων της Álvarez, μαζί με άλλα είδη με έγχυση κόκας, θα παραμείνει, σύμφωνα με αναφορές, σε εκθέσεις χειροτεχνίας στη Βολιβία και το Περού, όπου το φύλλο είναι νόμιμο υπό την προϋπόθεση ότι δεν χρησιμοποιείται για την παρασκευή κοκαΐνης.

   Για τον υπόλοιπο κόσμο, μια σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών εξακολουθεί να ταξινομεί επί του παρόντος το φύλλο κόκας ως ναρκωτικό και ως εκ τούτου εξακολουθεί να επιβάλλει μια γενική απαγόρευση του.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα