Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
19.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι φθηνότερες και ακριβότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για ένα γαστρονομικό ταξίδι

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΟι φθηνότερες και ακριβότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για ένα γαστρονομικό ταξίδι
spot_img

Το Holidu δημιούργησε έναν οδηγό με τις φτηνότερες και ακριβότερες χώρες της Ευρώπης για να φάει κανείς και να πιεί ανάλογα το πορτοφόλι του.

Η Ευρώπη αποτελεί μια ήπειρο- πόλο έλξης πολλών τουριστών κάθε χρόνο. Εξαιτίας των πολλών διαφορετικών πολιτισμών που περικλείονται σε αυτήν, μια περιήγηση στην Ευρώπη είναι, επιπλέον, μια γαστρονομική περιπέτεια.

Ακριβώς, όμως, επειδή οι ευρωπαϊκές χώρες διαφέρουν μεταξύ τους πολιτισμικά, υπάρχουν και μεγάλες διαφορές στο κόστος διατροφής και στις τιμές των εστιατορίων. Πού μπορεί κανείς, λοιπόν, να ταξιδέψει, αν έχει budget και πού αν δεν τον πειράζει να ξοδέψει και κάτι παραπάνω;

Το προσωπικό της μηχανής αναζήτησης ενοικιαζόμενων δωματίων (για διακοπές), Holidu, δημιούργησε έναν σίγουρο οδηγό για το πώς να φάει κανείς και να πιεί στην Ευρώπη, χωρίς να δώσει τα μαλλιά της κεφαλής του, αλλά και για καλοφαγάδες με πιο γεμάτο πορτοφόλι- ο καθένας με τις δυνατότητές του. Χρησιμοποιώντας συγκεντρωμένα δεδομένα από το Numbeo , κατέταξαν περισσότερες από 150 ευρωπαϊκές πόλεις ανάλογα με το κόστος τους, στον επίσημο Δείκτης Foodie Destinations. Για την αποτελεσματικότητα του οδηγού, χρησιμοποίησαν ορισμένα κριτήρια, όπως για παράδειγμα τις τιμές στα εστιατόρια και τις τιμές των πρώτων υλών στην κάθε πόλη (π.χ. τιμή γεύματος 2 ατόμων σε εστιατόριο μεσαίας κατηγορίας τριών πιάτων, κόστος καπουτσίνο ή μπουκαλιού κρασιού και τιμή ψωμιού), με βάση τα στοιχεία του Μαρτίου 2022.

Οι φθηνότερες ευρωπαϊκές πόλεις

Η μαγευτική πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα ως η φθηνότερη πόλη στην Ευρώπη για όλα τα τρόφιμα. Και δικαίως, γιατί στο Βελιγράδι μέση τιμή για ένα γεύμα τριών πιάτων μεσαίας κατηγορίας για δύο άτομα είναι κάτω από τα 30 ευρώ! Και, μάλιστα, με αρκετά ικανοποιητικές μερίδες.

Στη δεύτερη θέση έρχεται η πανέμορφη Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, με τα πανέμορφα κάστρα και το ποτάμι που τη χωρίζει στη μέση, ιδανικό για μια ρομαντική κρουαζιέρα. Εκτός από απαράμιλλη ομορφιά και αρχιτεκτονική, η Βουδαπέστη χαρακτηρίζεται και για τις γεύσεις της που δεν κοστίζουν μια περιουσία, με το γεύμα σε ένα φθηνό εστιατόριο στην πόλη για το μέσο ποσό των περίπου 6,56 ευρώ το άτομο, και γίνεται ακόμα καλύτερο: η τιμή μιας εγχώριας μπύρας είναι 1,71 ευρώ! Απολαύστε, λοιπόν, μια μπύρα σε ένα Ruin Bar, μπαρ χτισμένο στα «ερείπιά» εγκαταλελειμμένων κτιρίων,  στολισμένα από ζωηρά γκράφιτι και πολύχρωμα φυτά.

Την τρίτη θέση κατέχει η γειτονική μας Σόφια, στη Βουλγαρία που προσελκύει τόσο λάτρεις του σκι στα βουνά όσο και καλοκαιρινούς τύπους για ηλιοθεραπεία για να χαλαρώσουν στις ηλιόλουστες, αμμώδεις ακτές της. Μπορεί να μην είναι ακόμα τόσο δημοφιλής όσο οι προκάτοχοί της στη λίστα, αλλά η Σόφια συνδυάζει ομορφιά και μια τεράστια ποικιλία από οικονομικά γεύματα και γευστικές craft μπίρες σε τιμή ευκαιρίας.

Οι ακριβότερες ευρωπαϊκές πόλεις

Το Όσλο, το οποίο κατέχει την πρώτη θέση, δεν είναι απλώς η πιο ακριβή πόλη για φαγητό στην Ευρώπη για φαγητό, είναι επίσης η πιο ακριβή στον πλανήτη. Όσο μαγευτική κι αν είναι για τα ψυχρά τοπία της και την αρχιτεκτονική της, η νορβηγική πρωτεύουσα κατατάσσεται στην υψηλότερη θέση σε ολόκληρο τον πίνακα, ιδιαίτερα για ένα γεύμα μεσαίας κατηγορίας για δύο άτομα που ξοδέψουν 98,86 ευρώ κατά μέσο όρο! Βέβαια, μαζί με την τιμή, τα νορβηγικά εστιατόρια φημίζονται για την ποιότητά τους.

Δεν προξενεί εντύπωση που η Ελβετία, χώρα της αίγλης, των τραπεζών και των ουδέτερων πολιτικών στάσεων, κατακτά τόσο τη δεύτερη όσο και την Τρίτη θέση, με τη Ζυρίχη και τη Γενεύη, αντίστοιχα. Ένα μεσαίας κατηγορίας γεύμα τριών πιάτων για δύο κοστίζει περίπου 116,97 ευρώ στη Ζυρίχη, ενώ μια μπύρα θα κοστίσει 7,31 ευρώ στη Γενεύη. Ωστόσο, το φαγητό εδώ αξίζει πραγματικά τον κόπο, καθώς, ας μην ξεχνάμε πως η Ελβετία είναι επίσης  η πατρίδα του τυριού «raclette» και της ομώνυμης ελβετικής σοκολάτας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα