Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι Βρετανοί δεν γνωρίζουν τίποτα για την προέλευση τσαγιού και καφέ!

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΟι Βρετανοί δεν γνωρίζουν τίποτα για την προέλευση τσαγιού και καφέ!
spot_img

Το 70% δεν γνωρίζει την προέλευση του καφέ, ενώ το 25% δεν γνωρίζει ότι η σαμπάνια προέρχεται από την ομώνυμη γαλλική περιοχή.

    Σχεδόν 7 στους 10 Βρετανούς δεν γνωρίζουν από που προέρχονται δημοφιλή ποτά και ροφήματα όπως η σαμπάνια, ο καφές και το τσάι, σύμφωνα με έρευνα που ανατέθηκε από την Ισπανική εταιρεία μπύρας Estrella Galicia. Παρόλο που οι περισσότεροι από αυτούς φαίνεται να προτιμούν τα αυθεντικά προϊόντα, όπως ανέδειξε η έρευνα, λίγοι από αυτούς γνωρίζουν στοιχεία για την προέλευση τους.

   Πιο συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε πως το 25% των ενηλίκων δεν γνωρίζει ότι η σαμπάνια προέρχεται από την ομώνυμη γαλλική περιοχή και ένας στους 10 πιστεύει ότι το τσάι είναι βρετανική δημιουργία, με το 64% να μην γνωρίζει ότι συνήθως προέρχεται από την Κίνα. Επίσης το 71% δεν γνώριζε από πού προέρχεται ο καφές, ένας στους 10 δεν ξέρει από πού προέρχεται η μπύρα που αγαπούν τόσο πολύ οι Βρετανοί,  και το 29% δεν έχει ιδέα από πού απόλαυσαν για πρώτη φορά το Sangria. Ωστόσο, ενώ το 61% από τους 2.000 ενήλικες που ερωτήθηκαν ισχυρίζονται ότι προτιμούν αυθεντικά προϊόντα, το 40% παραδέχεται ότι «σπάνια» ελέγχουν τη συσκευασία του προϊόντος στο φαγητό και το ποτό τους, για να δουν πού παρήχθη.

    Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν προηγούμενα δεδομένα που αποκαλύπτουν πως μόνο τρεις από τις κορυφαίες 15 πιο δημοφιλείς «μπύρες του κόσμου» παρασκευάζονται στη χώρα προέλευσής τους, με τις υπόλοιπες να παρασκευάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, το 16% κατηγορεί τη ασαφή σήμανση, καθώς πιστεύει ότι οι παρασκευαστές τροφίμων και ποτών δεν επισημαίνουν αρκετά καθαρά τον τόπο προέλευσης στα προϊόντα τους. Και το 61% υποψιάζεται ότι ορισμένοι παραγωγοί τροφίμων και ποτών σκόπιμα οδηγούν τους καταναλωτές να πιστεύουν ότι τα προϊόντα τους παράγονται σε διαφορετική χώρα από αυτήν στην οποία παράγονται πραγματικά.

    Ο Aitor Artaza, εκπρόσωπος της τέταρτης γενιάς, οικογενειακής ζυθοποιίας, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που λέμε ότι η μπύρα μας είναι ισπανική. Το μέρος από το οποίο προέρχονται το φαγητό και το ποτό είναι σημαντικό. Εάν ένας καταναλωτής αναζητά «αυθεντικά προϊόντα», περιμένει ότι θα είναι ακριβώς αυτό, αλλά δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Στον κλάδο μας συγκεκριμένα, τα προϊόντα μπορεί να φαίνεται ότι παρασκευάζονται και εμφιαλώνονται στο εξωτερικό, ενώ στην πραγματικότητα κατασκευάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επομένως, για να είστε σίγουροι ότι παίρνετε αυτό που περιμένετε, είτε πρόκειται για μπύρα είτε για άλλα προϊόντα, ελέγχετε πάντα την ετικέτα».

   Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε μέσω του OnePoll, διαπίστωσε επίσης ότι πολλοί από τους ερωτηθέντες υποθέτουν ότι ένα προϊόν προέρχεται από ένα συγκεκριμένο μέρος, με βάση την εμφάνιση της συσκευασίας του. Είναι ήδη νομική απαίτηση να αναφέρεται ξεκάθαρα στην ετικέτα πού κατασκευάζεται ένα προϊόν, κάτι με το οποίο συμφώνησε το 74% των ερωτηθέντων.

   Ο Aitor Artaza, εκπρόσωπος της Estrella Galicia International, η οποία παράγει μπύρα στην περιοχή της Γαλικίας της Ισπανίας από το 1906, πρόσθεσε: «Η κατανόηση της προέλευσης των τροφίμων και των ποτών μας δεν είναι μόνο περιέργεια, αλλά ενδυνάμωση. «Σε έναν κόσμο όπου οι «μπύρες του κόσμου» είναι άμεσα διαθέσιμες σε εκατομμύρια καταναλωτές, είναι εύκολο να ξεχάσουμε την πολιτιστική σημασία πίσω από κάθε γουλιά. «Η γνώση της πραγματικής προέλευσης των «world beers» εμπλουτίζει τις γαστρονομικές μας εμπειρίες, επιτρέποντάς μας να απολαμβάνουμε όχι μόνο τις γεύσεις, αλλά και τις ιστορίες που αφηγούνται οι αυθεντικές μπύρες του κόσμου».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα