Το πεπόνι των 130 $ χαρακτηρίζεται ως η “Ferrari των πεπονιών” και καλλιεργείται σε θερμοκήπιο ειδικών συνθηκών στην Ιαπωνία.
Το Japanese Crown melon αναπτύσσεται σε μία καλλιέργεια που παρακολουθεί προσεκτικά το νερό, το ηλιακό φως, τη θερμοκρασία, τον χειρισμό και πολλά άλλα. “Αυτό που το κάνει τόσο ακριβό είναι ότι οι παραγωγοί κόβουν όλη την άνθιση στο υπόλοιπο κλήμα, έτσι όλη η γλυκύτητα και η ενέργεια πηγαίνουν σε αυτό το ένα πεπόνι”, λέει ο Robert Schueller από το Los Angeles, Melissa’s Produce με έδρα την Καλιφόρνια που φέρνει τα πεπόνια στις ΗΠΑ.
Για τη Melissa’s, είναι η πρώτη φορά που πουλάει αυτά τα ειδικά πεπόνια και η περίοδος πώλησης είναι δοκιμαστική προκειμένου να εξακριβωθεί εάν οι Αμερικάνοι θα τα αγοράσουν, καθώς τα συμβατικά πεπόνια πωλούνται προς 3 $. Πάντως δεν πάει και άσχημα καθώς πουλά περίπου 50 πεπόνια την εβδομάδα, το καθένα συσκευασμένο στο δικό του κουτί. «Ελπίζουμε να το επεκτείνουμε περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες και μήνες», λέει ο Schueller.
“Αυτήν τη στιγμή διανέμουμε σε 10 μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές σε όλες τις ΗΠΑ. Δεν είναι για όλους, αλλά σίγουρα προσθέτει μια ενδιαφέρουσα έκπληξη σε ένα τμήμα προϊόντων που εξυπηρετεί έναν καταναλωτή υψηλού επιπέδου, ειδικά έναν Ιαπωνοαμερικανό καταναλωτή”, λέει Schueller, σημειώνοντας ότι τα προϊόντα υψηλής ποιότητας είναι δημοφιλή στους καταναλωτές στην Ιαπωνία.
Είναι επίσης συνεπές με άλλα προϊόντα υψηλής ποιότητας που εισάγει η Melissa’s. «Πουλάμε ροζ ανανάδες, για παράδειγμα, για 30 $/ο καθένας σε μια αγορά όπου οι ανανάδες πωλούνται για 2,50-3 $/ο ένας ή οι φράουλες Harry’s Berries για 15 $/λίβρα σε μια αγορά που πωλείται για 1,99 $/λίβρα», λέει.