ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταPETA: Παραπλανητική η ετικέτα μαλλιού σε είδη υπόδησης

PETA: Παραπλανητική η ετικέτα μαλλιού σε είδη υπόδησης

2 λεπτά ανάγνωσης

Η PETA υποστηρίζει ότι η ομαδοποίηση του μαλλιού στην κατηγορία «κλωστοϋφαντουργικό προϊόν» είναι «παραπλανητική» και καλεί να οριστεί ξεχωριστό σύμβολο που θα γνωστοποιεί τη ζωική του προέλευση

Η PETA – Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων προτρέπει τον υπουργό Επιχειρήσεων και Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζόναθαν Ρέινολντς, να επικαιροποιήσει τους κανονισμούς για τις ετικέτες υποδημάτων, ώστε το μαλλί να μην ομαδοποιείται πλέον στην κατηγορία «κλωστοϋφαντουργικό προϊόν».

- Advertisement -

Η PETA δηλώνει ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να τροποποιήσει τους κανονισμούς, ώστε να καταστεί σαφές στους καταναλωτές ότι το μαλλί, όπως και το δέρμα προέρχεται από το σώμα ενός ζώου. Ενώ το δέρμα φέρει διακριτά, ευρέως αναγνωρισμένα σύμβολα, η PETA υποστηρίζει ότι το μαλλί, παρά το γεγονός ότι είναι επίσης ζωικό προϊόν, κατηγοριοποιείται ως «κλωστοϋφαντουργικό προϊόν». Αυτό το εικονίδιο, που αντιπροσωπεύει υφαντό ύφασμα, συνδέεται συνήθως με φυτικά ή συνθετικά υλικά όπως βαμβάκι, κάνναβη ή πολυεστέρα.

Η PETA υποστηρίζει ότι η ομαδοποίηση του μαλλιού κάτω από αυτό το σύμβολο είναι «παραπλανητική» και καλεί την κυβέρνηση να ορίσει ξεχωριστό σύμβολο για να γνωστοποιεί τη ζωική του προέλευση. Η Κέιτ Γουέρνερ, ανώτερη διευθύντρια εκστρατειών της PETA ανέφερε σε δήλωσή της: «Κάθε παπούτσι ή παντόφλα που κατασκευάζεται από μαλλί προέρχεται από ένα ζώο που πιθανότατα χτυπήθηκε ανελέητα και κουρεύτηκε προτού σφαγιαστεί».

- Advertisement -

«Οι καταναλωτές αξίζουν διαφάνεια και η PETA καλεί τον υπουργό Εμπορίου Τζόναθαν Ρέινολντς να διασφαλίσει ότι το μαλλί φέρει ένα σύμβολο που να δηλώνει με σαφήνεια τη ζωική του προέλευση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Αυγά ή γιαούρτι για πρωινό; Τι λέει η επιστήμη για το ποιο χορταίνει περισσότερο και γιατί

Και τα δύο αποδίδουν εξαιρετικά σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, αλλά με διαφορετικούς μηχανισμούς

Μάρκετινγκ τροφίμων και ChatGPT: Η νέα μάχη των brands για θέση στις απαντήσεις της τεχνητής νοημοσύνης – Τι έκανε η Unilever

Η άνοδος των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αναζητούν συνταγές και προϊόντα, οδηγώντας τις βιομηχανίες τροφίμων σε νέες στρατηγικές ψηφιακής προβολής

Η Μαίρη συστήνεται: Η κομμώτρια που ερωτεύτηκε έναν επιστήμονα και μπήκε στον κόσμο της ασφάλειας τροφίμων

Η αυθόρμητη κομμώτρια από τη Γλυφάδα παίρνει το μικρόφωνο, αποκαλύπτει ένα επικό love story που ξεκίνησε από ένα μανικιούρ και υπόσχεται να βάλει σε τάξη τις επιστημονικές εμμονές του Τάσου