Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προχωρά η μήνυση της McDonald’s για φυλετικές διακρίσεις από την AMG

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΠροχωρά η μήνυση της McDonald's για φυλετικές διακρίσεις από την AMG
spot_img

Ο ομοσπονδιακός δικαστής εγκρίνει ότι Allen Media Group κατά της McDonald’s για φυλετικές διακρίσεις μπορεί να προχωρήσει.

Ομοσπονδιακός δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου στην Καλιφόρνια αποφάσισε ότι μπορεί να προχωρήσει μήνυση που υποβλήθηκε από την Allen Media Group (AMG), όμιλος ΜΜΕ, που ισχυρίζεται φυλετικές διακρίσεις από την εταιρεία McDonald’s.

Ο κωμικός, παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών, Byron Allen, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AMG χαιρέτισε την απόφαση, δηλώνοντας πως πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προς την οικονομική ένταξη επιχειρήσεων αφροαμερικανικής ιδιοκτησίας στην οικονομία των ΗΠΑ. «Το μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα στην Αμερική είναι το εμπορικό έλλειμμα μεταξύ της Λευκής εταιρικής Αμερικής και της Μαύρης Αμερικής, και η McDonald’s είναι ένοχη για τη διαιώνιση αυτής της ανισότητας. Ο οικονομικός αποκλεισμός πρέπει να σταματήσει άμεσα», φέρεται να είπε ο Allen, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστοτόπου Yahoo.

Η αγωγή ζητά «πραγματική και τριπλάσια αποζημίωση πέραν των αμοιβών και των εξόδων των δικηγόρων, τα οποία συνολικά εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια». Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τη McDonald’s δεν έχουν, μέχρι στιγμής, σχολιάσει την υπόθεση. Η McDonald’s έχει προθεσμία έως τις 26 Σεπτεμβρίου να ανταποκριθεί στην εντολή του δικαστή.

Παλαιότερα, το δίκτυο στούντιο Entertainment Studios Network, Inc και το κανάλι The Weather Channel – δύο θυγατρικές της AMG – μήνυσαν την McDonald’s στις 20 Μαΐου 2021, ισχυριζόμενες για φυλετικές διακρίσεις κατά τη σύναψη συμβάσεων και παραβίαση του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων Unruh της Καλιφόρνια, ο οποίος παρέχει προστασία από φυλετικές διακρίσεις. Η αγωγή ισχυριζόταν πως η πολυεθνική fast food σκόπιμα επέτρεπε να συνεχίζονται οι φυλετικές διακρίσεις. Ενώ η αγωγή αρχικά απορρίφθηκε, στη συνέχεια επετράπη στην AMG να τροποποιήσει την αγωγή.

Ένας από τους ισχυρισμούς της αγωγής αφορά το ότι η McDonald’s, το 2019, ξόδεψε περίπου 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε τηλεοπτικές διαφημίσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά λιγότερο από 5 εκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες μέσων ενημέρωσης αφροαμερικανών. Αναφέρει, επίσης, μεταξύ άλλων, ότι η McDonald’s τοποθετεί τις επιχειρήσεις που ανήκουν σε μαύρους σε μια διαφορετική διαφημιστική «βαθμίδα» που πληρώνει χαμηλότερες τιμές και προσφέρει επίσης δυσμενείς όρους συμβολαίου.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Μέλι σε ζεστό γάλα: Ωφέλιμο, άχρηστο ή μήπως… επικίνδυνο;

Το μέλι στο ζεστό γάλα είναι μια γλυκιά χειμωνιάτικη συνήθεια που επιπλέον μας ανακουφίζει στον πονόλαιμο και στο κρύωμα. Αλλά μήπως το μέλι χάνει τις ευεργετικές του ιδιότητες όταν ζεσταίνεται; Και έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι γίνεται τοξικό;

Η Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους 4 παραβάτες στην ΕΕ για παράνομη και λαθραία αλιεία

Παράνομα ψάρια στο "πιάτο" της Ευρώπης - Η παράνομη και αδήλωτη αλιεία εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα στην ΕΕ
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα