ΑρχικήΝέαΔιεθνήΠροφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης πλανόδιας ψησταριάς που προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά μεταφέροντας μισοσβησμένα κάρβουνα

Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης πλανόδιας ψησταριάς που προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά μεταφέροντας μισοσβησμένα κάρβουνα

2 λεπτά ανάγνωσης

Η φωτιά ξεκίνησε από την ψησταριά που μετέφερε ο ύποπτος σε ένα τρέιλερ, επιστρέφοντας από έναν γάμο, στον αυτοκινητόδρομο Τουλούζης-Ναρμπόν στη Γαλλία

Ο πλανόδιος έμπορος που φέρεται ότι προκάλεσε την πυρκαγιά στη νότια Γαλλία, ενώ μετέφερε μια ψησταριά που δεν είχε σβήσει σωστά, προφυλακίστηκε σήμερα, κατηγορούμενος για εμπρησμό από αμέλεια. Ο 33χρονος άνδρας θα παραμείνει στη φυλακή για τέσσερις μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για την πυρκαγιά από την οποία έγιναν στάχτη 4.000 στρέμματα στον ορεινό όγκο Κορμπιέρ, στην επαρχία της Οντ, ανέφερε ο εισαγγελέας της Ναρμπόν, Ερίκ Καμούς. Περισσότεροι από 600 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν 
«στο αποκορύφωμα της πυρκαγιάς », τόνισε η υπηρεσία πυρόσβεσης και διάσωσης (SDIS), προσθέτοντας ότι εννέα πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά, θύματα θερμικής εξάντλησης, καπνού και, για έναν από αυτούς, πτώσης.

- Advertisement -

Η φωτιά ξεκίνησε από την ψησταριά που μετέφερε ο ύποπτος σε ένα τρέιλερ, επιστρέφοντας από έναν γάμο, στον αυτοκινητόδρομο Τουλούζης-Ναρμπόν. Ο εισαγγελέας είπε ότι ο οδηγός παραδέχτηκε τα γεγονότα και εξέφρασε μεταμέλεια. Κινδυνεύει με φυλάκιση τριών ετών και πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ.

Επιπροσθέτως, ο 33χρονος δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, το όχημά του ήταν ανασφάλιστο και στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών. Όταν είδε τον καπνό που έβγαινε από το πίσω μέρος του οχήματός του, σταμάτησε, προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά και κατόπιν ενημέρωσε την πυροσβεστική. Όταν έφτασαν στο σημείο οι πυροσβέστες είδαν την ψησταριά να φλέγεται.

- Advertisement -

Λόγω της πυρκαγιάς, εκκενώθηκαν σπίτια, ένα κάμπινγκ και ένα μοναστήρι ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο τη Δευτέρα, αφού χρειάστηκε να κινητοποιηθούν 600 πυροσβέστες και οι εννέα από αυτούς τραυματίστηκαν.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Λιγότερη φέτα και υψηλότερες τιμές – Φόβος για «φέτα» που δεν είναι φέτα: Πώς να ξεχωρίζετε την αυθεντική

Ζωονόσοι και μειωμένη παραγωγή πιέζουν τη φέτα, ενώ οι έλεγχοι εντοπίζουν λευκά τυριά που παρουσιάζονται ως ΠΟΠ.

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.