Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σημείο καμπής για τη Νότια Κορέα- Απαγορεύεται η εκτροφή- πώληση σκύλων για ανθρώπινη κατανάλωση

ΑρχικήΝέαΣημείο καμπής για τη Νότια Κορέα- Απαγορεύεται η εκτροφή- πώληση σκύλων για ανθρώπινη κατανάλωση
spot_img

Απαγορεύσεις σε εκτροφή, σφαγή και πώληση, για ανθρώπινη κατανάλωση- Έως 3 χρόνια η ποινή.

    Στο δρόμο αναγνώρισης των σκύλων, ως ζώων συντροφιάς οδεύει η Νότια Κορέα, η οποία θέτει εκτός νόμου τη βιομηχανία κρέατος σκύλων. Η απαγόρευση, σύμφωνα με το FoodIngredientsFirst, θα τεθεί σε ισχύ σε έξι μήνες και θα περιλαμβάνει μια τριετή σταδιακή κατάργηση, απαγορεύοντας τελικά την εκτροφή, τη σφαγή και την πώληση σκύλων και κρέατος σκύλου για ανθρώπινη κατανάλωση.

   Παρά το γεγονός πως η κατανάλωση κρέατος σκύλου στη χώρα είναι περιορισμένη, καθώς έρευνα του 2020 έδειξε ότι το 83,8% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι δεν είχαν καταναλώσει ποτέ κρέας σκύλου ούτε είχαν πρόθεση να το κάνουν, ωστόσο έως τώρα ήταν νόμιμη. Το πρώτο βήμα έγινε το 2018, όταν ένα δημοτικό δικαστήριο της Νότιας Κορέας έκρινε ότι η θανάτωση σκύλων για το κρέας τους ήταν παράνομη, ωστόσο ο νόμος που απαγορεύει την ανθρώπινη κατανάλωση τέθηκε 6 χρόνια μετά. Ο νέος νόμος έρχεται εν μέσω αυξανόμενης πολιτικής και δημόσιας πίεσης να αναγνωρίσει τα ζώα ως συντρόφους και όχι ως τροφή.

   Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων της χώρας, περίπου 1.160 φάρμες εκτρέφουν σκύλους για ανθρώπινη κατανάλωση στη Νότια Κορέα και περίπου 520.000 σκύλοι εκτρέφονται σε αυτές τις φάρμες ετησίως, ενώ περίπου 1.700 εστιατόρια πωλούν κρέας σκύλου σε όλη τη χώρα. Η Humane Society International υπολογίζει ότι έως και ένα εκατομμύριο σκύλοι εκτρέφονται σε εργοστάσια και σκοτώνονται για ανθρώπινη κατανάλωση στη Νότια Κορέα κάθε χρόνο.

Οι εκτροφείς σκύλων, οι σφαγείς και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων θα δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για κρατική αποζημίωση σε μια διαδικασία παρόμοια με το πρόγραμμα Models for Change που διαχειρίζεται η Humane Society International Korea. Από το 2015, η φιλανθρωπική οργάνωση έχει βοηθήσει 18 εκτροφείς σκύλων σε όλη τη Νότια Κορέα να στραφούν σε καλλιέργειες όπως τσίλι και μαϊντανός ή παράδοση νερού. Οι κυρώσεις για παραβίαση του νέου νόμου περιλαμβάνουν φυλάκιση έως τρία χρόνια και πρόστιμα.

    Η Νότια Κορέα προστίθεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο χωρών και εδαφών σε όλη την Ασία που έχουν απαγορεύσει το εμπόριο κρέατος σκύλου, με διαφορετικούς βαθμούς επιβολής, όπως το Χονγκ Κονγκ, η Ταϊβάν, οι Φιλιππίνες, η Ινδία, η Ταϊλάνδη και η Σιγκαπούρη.

  

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα