ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΜπορούμε να ακολουθήσουμε αυτό το παράδειγμα;

Μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτό το παράδειγμα;

2 λεπτά ανάγνωσης

Πρόταση για τζιν από ελληνικά βότανα.

Πριν από λίγες μέρες διάβασα μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση στους Irish Times, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ. https://funfood16.blogspot.com/2024/01/drumshanbo-gin-took-off-beyond-our.html

- Advertisement -

Σε αυτό το κείμενο περιγράφεται η ιστορία μιας πόλης (Drumshanbo) της Ιρλανδίας και πώς μπόρεσε να αλλάξει εμπορικό προσανατολισμό και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Περιληπτικά, το “κλειδί” σε αυτή την ιστορία είναι η δημιουργία ενός αποστακτηρίου, που παράγει gin και whiskey. Το gin είναι ένα πολύ εύκολο ποτό, μπορούμε να αποστάξουμε gin και να το εμφιαλώσουμε μέσα σε μια μέρα! Και έτσι, μπορούμε να έχουμε άμεσες πωλήσεις, εφ’όσον η ομάδα marketing έχει κάνει τις ανάλογες κινήσεις.

- Advertisement -

Το whiskey είναι αλλού παπά ευαγγέλιο, μιας και το whiskey χρειάζεται τουλάχιστον 7 χρόνια παλαίωση. Οπότε μέχρι να παλαιωθεί το whiskey, έφτιαξαν gin με άμεσες πωλήσεις και …έσοδα.

Εμείς, στην Ελλάδα, μπορούμε να μιμηθούμε αυτό το παράδειγμα; Και ας τολμήσω να προτείνω και αυτό: εμείς στην Ελλάδα με τόσα μοναδικά βότανα, γιατί δεν φτιάχνουμε gin;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Βρεφικά γάλατα στην Ελλάδα: Τι έδειξε νέα μελέτη για λίπος, ετικέτες και λιπαρά οξέα σε 15 δείγματα απο τρία μεγάλα σουπερμάρκετ

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν μεγάλες διαφοροποιήσεις στη θρεπτική σύνθεση, με ιδιαίτερα έντονες αποκλίσεις στο προφίλ των λιπαρών.

Αλκοολούχα ποτά: Νέα ενοποιημένη έκδοση των κανόνων της ΕΕ για τα πρόσθετα

Τι αλλάζει για μπύρα, κρασί και οινοπνευματώδη ποτά με την επικαιροποίηση της βασικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Κρέμα γάλακτος στο επίκεντρο επιστημονικής έρευνας για μόλυνση από επικίνδυνους χημικούς ρύπους PCBs

Νέα μελέτη εξετάζει την παρουσία διοξινοειδών PCB στην κρέμα γάλακτος και την επίδραση της βιομηχανικής επεξεργασίας