Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτό το παράδειγμα;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΜπορούμε να ακολουθήσουμε αυτό το παράδειγμα;
spot_img

Πρόταση για τζιν από ελληνικά βότανα.

Πριν από λίγες μέρες διάβασα μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση στους Irish Times, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ. https://funfood16.blogspot.com/2024/01/drumshanbo-gin-took-off-beyond-our.html

Σε αυτό το κείμενο περιγράφεται η ιστορία μιας πόλης (Drumshanbo) της Ιρλανδίας και πώς μπόρεσε να αλλάξει εμπορικό προσανατολισμό και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Περιληπτικά, το “κλειδί” σε αυτή την ιστορία είναι η δημιουργία ενός αποστακτηρίου, που παράγει gin και whiskey. Το gin είναι ένα πολύ εύκολο ποτό, μπορούμε να αποστάξουμε gin και να το εμφιαλώσουμε μέσα σε μια μέρα! Και έτσι, μπορούμε να έχουμε άμεσες πωλήσεις, εφ’όσον η ομάδα marketing έχει κάνει τις ανάλογες κινήσεις.

Το whiskey είναι αλλού παπά ευαγγέλιο, μιας και το whiskey χρειάζεται τουλάχιστον 7 χρόνια παλαίωση. Οπότε μέχρι να παλαιωθεί το whiskey, έφτιαξαν gin με άμεσες πωλήσεις και …έσοδα.

Εμείς, στην Ελλάδα, μπορούμε να μιμηθούμε αυτό το παράδειγμα; Και ας τολμήσω να προτείνω και αυτό: εμείς στην Ελλάδα με τόσα μοναδικά βότανα, γιατί δεν φτιάχνουμε gin;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα