Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τέλος στα ανώτατα όρια τιμών στα τρόφιμα για την Ουγγαρία

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΤέλος στα ανώτατα όρια τιμών στα τρόφιμα για την Ουγγαρία
spot_img

Τα ανώτατα όρια τιμών σε ορισμένα βασικά τρόφιμα, όπως το γάλα, η ζάχαρη, το αλεύρι, το φυτικό έλαιο και τα αυγά εισήχθησαν τον Φεβρουάριο του 2022 ως ένα μέτρο για να μειωθεί ο πληθωρισμός.

Τα ανώτατα όρια τιμών στα βασικά τρόφιμα πρόκειται να καταργήσει από την 1η Αυγούστου η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, αναγκάζοντας τους λιανοπωλητές να προβούν σε μεγαλύτερες υποχρεωτικές μειώσεις τιμών για ορισμένα τρόφιμα.

Σε συνέντευξη τύπου του, ο Gergely Gulyas, επικεφαλής του προσωπικού του πρωθυπουργού, είπε ότι το ποσοστό θα μπορούσε να μειωθεί στο 15% μέχρι τον Αύγουστο και σε μονοψήφιο ποσοστό πιθανώς νωρίτερα από τον Δεκέμβριο. 

Η Ουγγαρία υφίσταται τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ο ετήσιος ρυθμός μειώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο, όταν υποχώρησε στο 21,5%, αναφέρει το European Supermarket Magazine, ενώ ο αποπληθωρισμός αναμένεται να είναι μεγαλύτερος το φετινό φθινόπωρο.

Υπενθυμίζεται ότι τα ανώτατα όρια τιμών σε ορισμένα βασικά τρόφιμα, όπως το γάλα, η ζάχαρη, το αλεύρι, το φυτικό έλαιο και τα αυγά εισήχθησαν τον Φεβρουάριο του 2022 ως ένα μέτρο για να κατευναστεί ο πληθωρισμός, αλλά χωρίς επιτυχία, καθώς κυμαινόταν κατά περίπου 44,8% τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Προσπαθώντας να περιορίσει την αύξηση των τιμών, η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν επέβαλε επίσης υποχρεωτικές μειώσεις τιμών στα είδη διατροφής από μεγάλους λιανοπωλητές.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο