Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
10.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τέλος στα ανώτατα όρια τιμών στα τρόφιμα για την Ουγγαρία

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΤέλος στα ανώτατα όρια τιμών στα τρόφιμα για την Ουγγαρία
spot_img

Τα ανώτατα όρια τιμών σε ορισμένα βασικά τρόφιμα, όπως το γάλα, η ζάχαρη, το αλεύρι, το φυτικό έλαιο και τα αυγά εισήχθησαν τον Φεβρουάριο του 2022 ως ένα μέτρο για να μειωθεί ο πληθωρισμός.

Τα ανώτατα όρια τιμών στα βασικά τρόφιμα πρόκειται να καταργήσει από την 1η Αυγούστου η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, αναγκάζοντας τους λιανοπωλητές να προβούν σε μεγαλύτερες υποχρεωτικές μειώσεις τιμών για ορισμένα τρόφιμα.

- Advertisement -

Σε συνέντευξη τύπου του, ο Gergely Gulyas, επικεφαλής του προσωπικού του πρωθυπουργού, είπε ότι το ποσοστό θα μπορούσε να μειωθεί στο 15% μέχρι τον Αύγουστο και σε μονοψήφιο ποσοστό πιθανώς νωρίτερα από τον Δεκέμβριο. 

Η Ουγγαρία υφίσταται τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ο ετήσιος ρυθμός μειώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο, όταν υποχώρησε στο 21,5%, αναφέρει το European Supermarket Magazine, ενώ ο αποπληθωρισμός αναμένεται να είναι μεγαλύτερος το φετινό φθινόπωρο.

Υπενθυμίζεται ότι τα ανώτατα όρια τιμών σε ορισμένα βασικά τρόφιμα, όπως το γάλα, η ζάχαρη, το αλεύρι, το φυτικό έλαιο και τα αυγά εισήχθησαν τον Φεβρουάριο του 2022 ως ένα μέτρο για να κατευναστεί ο πληθωρισμός, αλλά χωρίς επιτυχία, καθώς κυμαινόταν κατά περίπου 44,8% τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Προσπαθώντας να περιορίσει την αύξηση των τιμών, η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν επέβαλε επίσης υποχρεωτικές μειώσεις τιμών στα είδη διατροφής από μεγάλους λιανοπωλητές.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα