Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νιγηρία: Τέσσερις νεκροί από τροφική δηλητηρίαση

ΑρχικήΝέαΝιγηρία: Τέσσερις νεκροί από τροφική δηλητηρίαση
spot_img

Αιτία, η μολυσμένη κασάβα.

   Σε κατάσταση υψηλού συναγερμού βρίσκεται η πολιτεία Kwara στη Νιγηρία, μετά από τέσσερις θανάτους από τροφική δηλητηρίαση, στην κοινότητα Eruda, στο Ilorian, στη δυτική περιοχή της πολιτείας. Το ξέσπασμα της τροφικής δηλητηρίασης συνδέεται με την κατανάλωση αμάλα, ενός τοπικού πιάτου που παρασκευάζεται από αλεύρι κασάβα.

   Πρόκειται έναν αμυλώδη κόνδυλο γνωστό αλλιώς ως μανιόκα ή γιούχα, που ευδοκιμεί κυρίως στη Νότιο Αμερική και μπορεί να καταναλωθεί ωμός, τηγανισμένος ή αποξηραμένος και τριμμένος για να γίνει αλεύρι. Μια 70χρονη γυναίκα, ο γιος της και τα εγγόνια της μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ilorin, αλλά δυστυχώς δεν επέζησαν.

   Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το περιστατικό φαίνεται να πρόκειται για χημική τροφική δηλητηρίαση, η οποία πιθανώς προήλθε από κακώς επεξεργασμένη κασάβα που χρησιμοποιείται στην παραγωγή αμάλα. Η έρευνα του υπουργείου Υγείας αποκάλυψε ότι τα άτομα που κατανάλωναν αλεύρι γιαμ χωρίς κασάβα παρέμειναν ανεπηρέαστα, ενώ όσοι έφαγαν αμάλα αρρώστησαν.

   Ως απάντηση στην κρίση, η ομάδα υγείας της πολιτείας επισκέφτηκε την πληγείσα κοινότητα για να αξιολογήσει την κατάσταση. Διαπίστωσαν ότι οι συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή χαρακτηρίζονταν από κακή προσωπική και περιβαλλοντική υγιεινή, η οποία μπορεί να συνέβαλε στην εξάπλωση της ασθένειας.

   Ταυτόχρονα, το κράτος παλεύει με ένα ξέσπασμα γαστρεντερίτιδας που έπληξε κυρίως παιδιά, με συμπτώματα όπως έμετο, διάρροια και κοιλιακό άλγος. Αναφέρθηκε ένας θάνατος. Το τμήμα υγείας ανταποκρίθηκε άμεσα, παρέχοντας άμεση θεραπεία στους πληγέντες ασθενείς και εφαρμόζοντας μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης.

   Σχολιάζοντας αυτή την ιστορία, ένας εθνικός δικηγόρος τροφικής δηλητηρίασης είπε: «Η ασφάλεια των τροφίμων, η προσωπική υγιεινή και η περιβαλλοντική υγιεινή είναι εξαιρετικά σημαντικά όταν πρόκειται για την πρόληψη έκτακτων περιστατικών υγείας στην κοινότητα. Ευτυχώς, σε αυτή την περίπτωση, το κυβερνητικό τμήμα υγείας μπόρεσε να ανταποκριθεί γρήγορα για να μετριάσει τον κίνδυνο να αρρωστήσουν ακόμη περισσότεροι άνθρωποι».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο