Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το “τεστ μπύρας” του Steve Jobs

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΤο "τεστ μπύρας" του Steve Jobs
spot_img

Ένας ανορθόδοξος τρόπος συνεντεύξεων για προσλήψεις.

    Μπορεί σε μια επίσημη και παραδοσιακή συνεντευξη για δουλειά, το πλάνο να μην περιλαμβάνει ένα μπουκάλι μπύρας, ωστόσο ο αείμνηστος συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs, είχε μια μοναδική αντίληψη για την πρόσληψη προσωπικού: το «τεστ της μπύρας».

    Σύμφωνα με το as.com, ο Jobs θα ρωτούσε τον εαυτό του: «Θα έπινα μια μπύρα με αυτό το άτομο;» και ως αποτέλεσμα θα διεξήγαγε συνεντεύξεις με μια άτυπη βόλτα, η οποία στη συνέχεια θα οδηγούσε σε φαγητό και μπύρα με τον υποψήφιο υπάλληλο.

   Το σκεπτικό του ήταν να δει αν ο συνάδελφος ήταν κάποιος με τον οποίο ο Jobs θα μπορούσε να «συνεργαστεί» και να δημιουργήσει μια σχέση, κάτι που είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο στο εξαιρετικά επίσημο περιβάλλον μιας παραδοσιακής διαδικασίας πρόσληψης. Η κατανάλωση μιας μπύρας ήταν επίσης μια προσπάθεια για τον Jobs να «μπερδέψει τα πράγματα», σύμφωνα με τις αναφορές, και να μειώσει το ενδεχόμενο ο συνεντευξιαζόμενος να δώσεις έτοιμες απαντήσεις αντ΄αυτού να είναι πιο αυθόρμητος.

   Αναφέρεται επίσης ότι ο Jobs θα έκανε στη συνέχεια ερωτήσεις όπως “Τι έκανες το περασμένο καλοκαίρι;” και εξίσου περιστασιακές ερωτήσεις, αντί για τις πιο τυπικές, «Πότε ήταν η τελευταία φορά που καταφέρατε κάτι;» προκειμένου να καταλάβει σε βάθος τα θέλω του συνεντευξιαζόμενου.

    Το «τεστ μπύρας» δεν είχε ως στόχο να πάρει σωστές ή λάθος απαντήσεις, αλλά αντίθετα είχε ως στόχο τον Jobs να γνωρίσει καλύτερα τον επίδοξο συνεργάτη και να αποφασίσει αν του άρεσε ο χαρακτήρας του και αν θα ήταν καλό να συνεργαστεί μαζί του.

    Παρά τη φαινομενική άτυπη κατανάλωση της μπύρας, ο Jobs πάντα έλεγε ότι αναζητούσε το «καλύτερο ταλέντο» ή «παίκτες Α κατηγορίας» όπως τους αποκαλούσε, που θα ήταν η υψηλότερη κατηγορία αιτούντων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα