Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρομακτικά ευρήματα σε επιχειρήσεις τροφίμων της Ιρλανδίας: περιττώματα αρουραίων, κατσαρίδες και… ένα κουφάρι άγνωστου ζώου

ΑρχικήΝέαΤρομακτικά ευρήματα σε επιχειρήσεις τροφίμων της Ιρλανδίας: περιττώματα αρουραίων, κατσαρίδες και... ένα κουφάρι άγνωστου ζώου
spot_img

Η Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων της Ιρλανδίας (FSAI) δήλωσε ότι τα παράσιτα και η έλλειψη βασικής υγιεινής ήταν μεταξύ των επαναλαμβανόμενων ζητημάτων στις ιρλανδικές επιχειρήσεις τροφίμων που είχαν ως αποτέλεσμα την έκδοση 59 εντολών επιβολής καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2021.

Τον Δεκέμβριο, η FSAI ανέφερε ότι επιδόθηκαν δύο εντολές κλεισίματος και τρεις εντολές απαγόρευσης σε επιχειρήσεις τροφίμων.

Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτό, περιλαμβάνουν το κουφάρι “ενός άγνωστου νεκρού ζώου” που βρέθηκε στο πάτωμα μιας αποθήκης αποβλήτων και τροφίμων, περιττώματα αρουραίων που εντοπίστηκαν κάτω από κάδους απορριμμάτων, ζωντανές κατσαρίδες που βρέθηκαν σε μια εγκατάσταση και σημαντική προσβολή από τρωκτικά.

Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν ακάλυπτο και υπερχειλισμένο κάδο γεμάτο με βρώμικες συσκευασίες τροφίμων και απορρίμματα τροφίμων. τρόφιμα και γράσο σε επιφάνειες εξοπλισμού μαγειρέματος, βρώμικες λαβές και ράφια και ανεπαρκώς καθαρισμένες αποθήκες τροφίμων και αποβλήτων.

Μια διαταγή κλεισίματος επιδόθηκε σύμφωνα με το νόμο FSAI του 1998 στα Express Fish and Chips στο Δουβλίνο.

Ένα άλλο επιδόθηκε για παραβιάσεις της νομοθεσίας για την ασφάλεια των τροφίμων σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο κατάστημα DFC Take Away, επίσης στο Δουβλίνο.

Η FSAI ανέφερε επίσης ότι τον Νοέμβριο του 2021 επιδόθηκε εντολή κλεισίματος βάσει των κανονισμών της ΕΕ για τη χρήση θεραπευτικής κάναβης, Trading as Kama Hemp, η οποία είχε υποβληθεί σε έφεση στο Περιφερειακό Δικαστήριο η οποία στη συνέχεια αποσύρθηκε.

Επαναλαμβανόμενα ζητήματα

Τα επαναλαμβανόμενα ζητήματα ασφάλειας των τροφίμων που εντοπίστηκαν το 2021 περιλαμβάνουν ενδείξεις δραστηριότητας παρασίτων και προσβολής από αυτά, ελλιπή γνώση των βασικών κανόνων ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων, ανεπαρκείς εγκαταστάσεις για την υγιεινή και τον καθαρισμό του προσωπικού στο πλαίσιο της επιχείρησης τροφίμων και ανεπαρκή έλεγχο της θερμοκρασίας κατά την αποθήκευση και την προετοιμασία των τροφίμων.

Η FSAI ανέφερε ότι οι 59 εντολές επιβολής που εκδόθηκαν για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί ασφάλειας των τροφίμων το 2021, ήταν μια αύξηση 40%, σε σύγκριση με τις 42 εντολές που επιδόθηκαν το 2020.

Η αύξηση αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό την επαναλειτουργία πολλών επιχειρήσεων τροφίμων μετά από μεγάλες περιόδους προσωρινού κλεισίματος το 2020 λόγω των επιπτώσεων της Covid-19, όπως ανέφερε η FSAI.

Το προηγούμενο έτος σε ολόκληρη τη χώρα εκδόθηκαν από αξιωματούχους περιβαλλοντικής υγείας στην HSE, κτηνιατρικούς επιθεωρητές στις τοπικές αρχές και αξιωματικούς της FSAI 47 εντολές κλεισίματος, δύο εντολές βελτίωσης και 10 εντολές απαγόρευσης.

Η Δρ Pamela Byrne, διευθύνουσα σύμβουλος της FSAI, δήλωσε ότι πολλοί από τους λόγους πίσω από τις εντολές επιβολής «αφορούν τις βασικές απαιτήσεις για την ασφάλεια και την υγιεινή των τροφίμων και δεν πρέπει να συμβαίνουν σε καμία επιχείρηση τροφίμων».

“Δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία για αμελείς διατροφικές πρακτικές ανά πάσα στιγμή. Οι εντολές επιβολής του νόμου επιδίδονται σε επιχειρήσεις τροφίμων μόνο όταν έχει διαπιστωθεί σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών ή όπου υπάρχουν αρκετές συνεχιζόμενες σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας για τα τρόφιμα”, ανέφερε σύμφωνα με το breakingnews.ie.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.

Ελληνική Βιομηχανία τροφίμων και τουρισμού: Σημαντική οριζόντια προσθήκη σε όλα τα πρότυπα ISO

Η τροποποίηση που ήρθε από το... "πουθενά" για τους πιστοποιημένους οργανισμούς και ενισχύει τη δέσμευση για τη Δράση για το Κλίμα μέσω της τυποποίησης - Η θέση της TÜV AUSTRIA Hellas.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα