Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βέλγιο: Ρεκόρ καταγγελιών για online πωλήσεις τροφίμων

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΒέλγιο: Ρεκόρ καταγγελιών για online πωλήσεις τροφίμων
spot_img

Σε δύο χρόνια, οι επιθεωρητές της AFSCA έχουν χειριστεί περισσότερες από 400 καταγγελίες για διαδικτυακές πωλήσεις τροφίμων.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Ασφάλεια Τροφίμων του Βελγίου (AFSCA) χειρίστηκε 240 καταγγελίες πέρυσι που σχετίζονται με την ηλεκτρονική πώληση προϊόντων διατροφής, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη. Αυτό είναι ένα νέο ρεκόρ και μια απότομη αύξηση από τις 170 αναφορές που χειρίστηκαν το 2021.

Σε δύο χρόνια, οι επιθεωρητές της AFSCA που ειδικεύονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο έχουν χειριστεί περισσότερες από 400 καταγγελίες καταναλωτών. Τα μισά από αυτά αφορούσαν εάν ο πωλητής ήταν σωστά εγγεγραμμένος στην AFSCA. Στη «μεγάλη πλειοψηφία» των περιπτώσεων, το άτομο ή η εταιρεία πίσω από την πώληση δεν είχε εξουσιοδότηση από την ομοσπονδιακή υπηρεσία.

Ωστόσο, αυτή η εξουσιοδότηση είναι απαραίτητη, ακόμη και για έναν οικιακό μάγειρα που προσφέρει τα προϊόντα του μέσω του Facebook Marketplace ή άλλων πλατφορμών. «Είστε μέρος της τροφικής αλυσίδας και ως εκ τούτου είστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια των τροφίμων των προϊόντων σας», τονίζει το πρακτορείο. Αυτό γιατί όπως λέει η AFSCA «Εάν οι καταναλωτές αρρωστήσουν, η AFSCA πρέπει να είναι σε θέση να προσδιορίσει πού βρίσκεται το πρόβλημα στην τροφική αλυσίδα (με τον πωλητή, τον προμηθευτή κ.λπ.) προκειμένου να περιορίσει το πρόβλημα όσο το δυνατόν περισσότερο».

Πηγή: brusselstimes

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

1821: Πως η κλεφτουριά πολεμούσε τον Τούρκο αλλά και τη Salmonella

Πώς κατάφερναν να επιβιώσουν και μάλιστα να πολεμούν με σθένος οι ορεσίβιοι αγωνιστές του ‘21, οι κλέφτες και οι αρματoλοί; Τι μεθόδους χρησιμοποιούσαν για να μην δηλητηριάζονται από τα φαγητά που έτρωγαν στα βουνά;

Ελλάδα: Καρκινογόνο εισαγόμενο τσίλι – Ειδοποίηση RASFF – Περιέχει 7 επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Προσπάθησαν να εισάγουν στη χώρα μας τσίλι σε σκόνη «τίγκα» στα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα