Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βρετανία: Τι είναι το νέο σύστημα εγγύησης γάλακτος της Dairy UK, AIMS

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΒρετανία: Τι είναι το νέο σύστημα εγγύησης γάλακτος της Dairy UK, AIMS
spot_img

Σύστημα ελέγχου και εγγύησης γάλακτος για κάθε βρετανική εταιρεία που εμπορεύεται γάλα.

Ένα πιλοτικό σύστημα ελέγχου και εγγύησης γάλακτος πρόκειται να εφαρμοστεί στη Βρετανία
με τέσσερεις κύριους άξονες: την ποιότητα γάλακτος, τη διασφάλιση Φάρμας, την ιχνηλασιμότητα και τη Βιωσιμότητα. Η AIMS θα συνεργαστεί με την Red Tractor και το Dairy Transport Assurance Scheme (DTAS), και θα είναι προαιρετική για κάθε εταιρεία που εμπορεύεται γάλα από τη Βρετανική γαλακτοβιομηχανία. Το πρόγραμμα, σύμφωνα με το Delicious Food, διευθύνεται από τη Dairy UK και τα ιδρυτικά μέλη του προγράμματος περιλαμβάνουν τις Arla Foods UK, First Milk, Glanbia Cheese, Meadow Foods, Lactalis και Muller Milk & Ingredients.

To νέο σύστημα ανακοινώθηκε στην εμπορική έκθεση Dairy-Tech και σκοπό έχει να καλύψει τις ανάγκες της βιομηχανίας και τη διασφάλιση της ποιότητας. “Οι γαλακτοκομικές εταιρείες έχουν ανάγκη να εμπορεύονται γάλα μεταξύ τους, με μια σειρά πλεονεκτημάτων, όπως βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ισορροπία, διαχείριση επιχειρησιακών σεναρίων, μείωση μιλίων γάλακτος, εγγύηση συμμόρφωσης με τους περιφερειακούς τύπους γάλακτος, μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και επιχειρηματικές ανάγκες. Αυτό μπορεί να γίνει με τη μορφή άμεσης αγοράς, συμφωνίας ανταλλαγής ή με ολοκληρωμένη μεταφορά”, εξήγησε ένας εκπρόσωπος της Dairy UK.

To AIMS θα χρηματοδοτείται από τα μέλη του που θα πληρώνουν μια ετήσια χρέωση για την κάλυψη γενικών εξόδων. “Όλα τα μέλη θα πρέπει να υποβάλλονται σε ετήσιο έλεγχο από έναν ανεξάρτητο, τρίτο ελεγκτή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Dairy UK.

Σκοπός του συστήματος είναι να κάνει τα γαλακτοκομεία πιο ασφαλείς προμηθευτές και να δημιουργεί στους αγοραστές ασφάλεια πως πληροί ένα πρότυπο παρόμοιο με του δικού τους γάλακτος.“Το γάλα που διακινείται με αυτόν τον τρόπο παρασκευάζεται σύμφωνα με συμφωνημένες προδιαγραφές και η μεταφορά του Σχεδίου Εγγύησης Μεταφοράς Γαλακτοκομικών και η εγγύηση Red Tractor αποτελούν προαπαιτούμενο ως μέρος αυτού.
Το σύστημα θα έχει επίσης μια κοινή γραμμή με την οποία θα πρέπει να συμμορφώνονται και να
ελέγχονται οι εταιρίες που συμμετέχουν.

«Το σύστημα AIMS,δεν προδιαγράφει τον τρόπο με τον οποίο μια γαλακτοκομική εταιρεία διαχειρίζεται ένα προϊόν, αλλά απαιτεί: να έχει μια πολιτική, τεκμηριωμένες διαδικασίες, συμμορφούμενα αποτελέσματα και στοιχεία ότι αυτό λειτουργεί στην επιχείρησή τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος στο Delicious Food.
Η ανατροφοδότηση για όλο τον πρώτο πιλοτικό χρόνο θα είναι συνεχής, μεταξύ των γαλακτοκομείων, του ελεγκτή και της Επιτροπής Διαχείρισης με συναντήσεις προς ανταλλαγή σχολίων, κάθε τρίμηνο, έτσι ώστε το επίσημο σύστημα που θα ξεκινήσει το 2024 να είναι ενημερωμένο με όλες τις βελτιώσεις.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

Metro My market: Καταγγελία εναντίον της efood-market

Στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας προσέφυγε η my market και η διαφημιστική MULLENLOWE για το διαφημιστικό βίντεο της efood market.

Έκρηξη λοιμώξεων σαλμονέλας στην Ευρώπη από κοτόπουλο σε εστιατόρια

Η πλειονότητα των περιπτώσεων έχει συνδεθεί με τοπικά εστιατόρια που σερβίρουν κεμπάπ κοτόπουλου. 

Μελέτη: Επικίνδυνα και τα «ασφαλέστερα» PFAS σε συσκευασίες τροφίμων

Ανάλυση σε 42 χάρτινες συσκευασίες fast food οι οποίες περιέχουν τα μεγαλύτερα πολυμερή PFAS που θεωρούνται πιο "ασφαλή".
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα