Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επεκτείνεται το δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος γεωπόνου στους πτυχιούχους των Τμημάτων Γεωπονικής όλης της χώρας

ΑρχικήΝέαΕπεκτείνεται το δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος γεωπόνου στους πτυχιούχους των Τμημάτων Γεωπονικής όλης της χώρας
spot_img

Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και τις αδειοδοτήσεις κτηνοτροφικών μονάδων, που συζητείται την αρμόδια επιτροπή, οι απόφοιτοι γεωπόνοι, όλων των πανεπιστημιακών τμημάτων που δεν είχαν συμπεριληφθεί στον προηγούμενο νόμο έχουν πλέον το δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος.

Με νομοθετική ρύθμιση που κατετέθη επεκτείνεται το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του γεωπόνου σε όλους τους πτυχιούχους των Τμημάτων γεωπονικής κατεύθυνσης που λειτουργούν σήμερα στα Πανεπιστήμια της χώρας

Πλέον οι απόφοιτοι των τμημάτων καινούργιων σχολών που προέκυψαν από συγχωνεύσεις τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μπορούν να εγγραφούν στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και να ασκούν το επάγγελμα.

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα ήταν αδύνατη η άσκηση του επαγγέλματος του γεωπόνου, στους πτυχιούχους πανεπιστημιακών Τμημάτων παρότι ολοκλήρωσαν (ή πρόκειται να  ολοκληρώσουν) επιτυχώς προπτυχιακό πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών γεωπονικής κατεύθυνσης και έλαβαν (ή πρόκειται να λάβουν) πτυχίο γεωπόνου, διότι δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία νομοθετική πρόβλεψη.

Η ρύθμιση αφορά τα κατωτέρω νέα πανεπιστημιακά Τμήματα γεωπονικής κατεύθυνσης που ιδρύθηκαν και λειτουργούν σήμερα με τις διατάξεις των νόμων 4559/2018 (Α’ 142), 4589/2019 (Α’ 13) και 4610/2019 (Α’ 70):

  • Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Σχολή Γεωπονίας, Τμήμα Γεωπονίας,
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών: Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, Τμήμα Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας,
  • Πανεπιστήμιο Πατρών, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών: Τμήμα Γεωπονίας,
  • Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας,
  • Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας,
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας,
  • Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα