Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
28.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δηλητηρίαση 14 θαμώνων σε εστιατόριο από μονοξείδιο του άνθρακα στο Χονγκ Κονγκ

ΑρχικήΝέαΔηλητηρίαση 14 θαμώνων σε εστιατόριο από μονοξείδιο του άνθρακα στο Χονγκ Κονγκ
spot_img

cibum team

14 άνθρωποι, όλοι μέλη της ίδιας παρέας που έτρωγαν σε εστιατόριο στο Χονγκ Κόνγκ, εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης δυο περίπου ώρες από την έναρξη του γεύματος με απώλεια, συνείδησης, ζάλη εμετό, ναυτία, πονοκέφαλο, δύσπνοια και αυξημένους παλμούς.  Αμέσως διακομίστηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

 Το Υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε ότι η παρέα (ηλικίας από 23-39 ετών) δειπνούσε σε separe (ξεχωριστό δωμάτιο) μέσα στο εστιατόριο Wan Chai και στη μέση του τραπεζιού υπάρχει η κατσαρόλα με το φαγητό το οποίο ψήνεται την ώρα του δείπνου, σε αναμμένα κάρβουνα. Επειδή λειτουργούσε το κλιματιστικό, όλες οι πόρτες και τα παράθυρα της μικρής αίθουσας παρέμειναν κλειστά για πολύ ώρα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα στο δωμάτιο.

 Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα άχρωμο, άοσμο και άγευστο αέριο, υποπροϊόν ατελούς καύσης οποιουδήποτε καύσιμου υλικού που περιέχει άνθρακα, όπως ξύλο, φυσικό αέριο, βενζίνη και κάρβουνο. Περιέχεται στα αέρια καύσης, όπως αυτά που παράγονται από αυτοκίνητα ή φορτηγά, από σόμπες, στόφες, φανάρια, μαγκάλια, τζάκια και καυστήρες, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Σε περίπτωση συσσώρευσης μονοξειδίου του άνθρακα σε κλειστούς ή μικρούς χώρους μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση ζώων και ανθρώπων.

Πληροροφίες από FSN

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.

Εφαρμογή smartphone ελέγχει τα τρόφιμα για χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο

Δείτε πόσα νιτρώδη άλατα περιέχουν τα τρόφιμά σας με... μια φωτογραφία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα