Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δηλητηρίαση 14 θαμώνων σε εστιατόριο από μονοξείδιο του άνθρακα στο Χονγκ Κονγκ

ΑρχικήΝέαΔηλητηρίαση 14 θαμώνων σε εστιατόριο από μονοξείδιο του άνθρακα στο Χονγκ Κονγκ
spot_img

cibum team

14 άνθρωποι, όλοι μέλη της ίδιας παρέας που έτρωγαν σε εστιατόριο στο Χονγκ Κόνγκ, εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης δυο περίπου ώρες από την έναρξη του γεύματος με απώλεια, συνείδησης, ζάλη εμετό, ναυτία, πονοκέφαλο, δύσπνοια και αυξημένους παλμούς.  Αμέσως διακομίστηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

 Το Υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε ότι η παρέα (ηλικίας από 23-39 ετών) δειπνούσε σε separe (ξεχωριστό δωμάτιο) μέσα στο εστιατόριο Wan Chai και στη μέση του τραπεζιού υπάρχει η κατσαρόλα με το φαγητό το οποίο ψήνεται την ώρα του δείπνου, σε αναμμένα κάρβουνα. Επειδή λειτουργούσε το κλιματιστικό, όλες οι πόρτες και τα παράθυρα της μικρής αίθουσας παρέμειναν κλειστά για πολύ ώρα, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα στο δωμάτιο.

 Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα άχρωμο, άοσμο και άγευστο αέριο, υποπροϊόν ατελούς καύσης οποιουδήποτε καύσιμου υλικού που περιέχει άνθρακα, όπως ξύλο, φυσικό αέριο, βενζίνη και κάρβουνο. Περιέχεται στα αέρια καύσης, όπως αυτά που παράγονται από αυτοκίνητα ή φορτηγά, από σόμπες, στόφες, φανάρια, μαγκάλια, τζάκια και καυστήρες, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Σε περίπτωση συσσώρευσης μονοξειδίου του άνθρακα σε κλειστούς ή μικρούς χώρους μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση ζώων και ανθρώπων.

Πληροροφίες από FSN

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα