Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υπνωτικά Δημητριακά! Η αρχή μιας νέας κατηγορίας γεύματος που βοηθά στις αϋπνίες

ΑρχικήΝέαΥπνωτικά Δημητριακά! Η αρχή μιας νέας κατηγορίας γεύματος που βοηθά στις αϋπνίες
spot_img

Τα δημητριακά Sweet Dreams υπόσχονται έναν καλό ύπνο. Αλλά είναι πράγματι αποτελεσματικά; Ποιες άλλες επιλογές βραδινών σνακ προσφέρονται στη βιομηχανία τροφίμων;

Έχετε ακούσει για τα δημητριακά πριν τον ύπνο; Εάν όχι, επιτρέψτε μας να σας εξηγήσουμε πως δεν πρόκειται απλά για την κατανάλωση δημητριακών πρωινού το βράδυ, αλλά για ξεχωριστές σειρές ειδικά φτιαγμένες για αυτό το σκοπό.

Πρόσφατα η εταιρεία δημητριακών Post Consumer Brands, λάνσαρε μια νέα σειρά δημητριακών, τα οποία αποσκοπεί στο να αποτελέσουν μέρος της προ ύπνου ρουτίνας των καταναλωτών. Δεν φέρει άλλωστε τυχαία το όνομα Sweet Dreams.

Mια συσκευασία Sweet Dreams περιλαμβάνει τραγανές νιφάδες και αμύγδαλα, ενώ φέρεται να περιλαμβάνει επίσης βότανα, νότες λεβάντας και χαμομηλιού, καθώς και βιταμίνες και μέταλλα που προορίζονται να υποστηρίξουν την παραγωγή της ορμόνης ύπνου μελατονίνης από το σώμα. Προσφέρονται, επίσης, σε 2 γεύσεις, βανίλια και βατόμουρο.

 Ωστόσο, είναι κάπως παράδοξο που περιέχουν και ως και 13 γραμμάρια πρόσθετης ζάχαρης, η οποία φέρει τα αντίθετα της χαλάρωσης αποτελέσματα πριν τον ύπνο.

Υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση γευμάτων αργά το βράδυ, ειδικά των ζαχαρούχων, είναι επιζήμια για τον ύπνο, χώρια ότι αυξάνει ως γνωστόν τον κίνδυνο παχυσαρκίας. Ειδικά για τα Sweet Dreams, οι ειδικοί αμφιταλλαντεύονται ως προς το πώς πράγματι οι βιταμίνες που περιέχονται σε αυτά τα δημητριακά μπορούν να φέρουν παρά ελάχιστα αποτελέσματα στον ύπνο, ειδικά όταν καταναλώνονται το βράδυ, γράφει η Washington Post.

Ωστόσο, παρά την αμφισβήτηση των ειδικών, τα Sweet Dreams αποτελούν μέρος μιας αυξανόμενης τάσης: τα δημητριακά που βοηθούν στον ύπνο. Μόνο στις ΗΠΑ, όπου και πρωτοκυκλοφόρησαν, 1 στους 5 ενήλικες έχει αϋπνία. 

Αυτά τα στατιστικά αυτομάτως ανοίγουν την πόρτα για το “τέταρτο” κύριο γεύμα της ημέρας – συν τα 3 κύρια και τα 2 βοηθητικά που ορίζουν οι κανόνες μιας ισορροπημένης διατροφής. Ένα γεύμα ενισχυτικό του ύπνου, μετά το βραδινό.

Δεν είναι όμως μόνο μια νέα τάση που προσπαθούν να φέρουν οι εταιρείες, εκμεταλλευόμενες τα υψηλά ποσοστά αϋπνίας. Οι συνήθειες των ανθρώπων έχουν αλλάξει, οι ρυθμοί έχουν γίνει πιο γρήγοροι και ο κόσμος εγκαταλείπει σταδιακά την ιδέα του πρωινού, ειδικά μετά την πανδημία που επανήλθαν στους ρυθμούς τους. Επομένως, αυτή η προσπάθεια θα μπορούσε να είναι μια ύστατη κίνηση να παραμείνουν τα δημητριακά ως ένα από τα βασικά γεύματα της ημέρας, αλλά στο τέλος της αντί για την αρχή της.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα δημητριακά που κάνουν αυτή την επέκταση σε βραδινά γεύματα. Η Washington Post σε αντίστοιχο δημοσίευμα αναφέρει την εταιρεία Nightfood, που όπως προδίδει το όνομα πουλάει σνακ, όπως μπισκότα και παγωτά με βιταμίνη Β6, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και άλλα συστατικά, φιλικά προς έναν καλό ύπνο. Υπάρχουν επίσης πολλές μπάρες σοκολάτας ενισχυμένες με μελατονίνη. Τα παραδείγματα είναι πολλά και ίσως με την πάροδο του χρόνου γίνουν περισσότερα, αν τελικά αυτή η κατηγορία “περάσει” στους καταναλωτές.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα