Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του Εθνικού Μελισσοκομικού προγράμματος

ΑρχικήΝέαΔιπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του Εθνικού Μελισσοκομικού προγράμματος
spot_img

cibum team

Διπλασιάζεται στα 12.325.290 ευρώ ο προϋπολογισμός του Ελληνικού Εθνικού Μελισσοκομικού Προγράμματος για καθένα από τα έτη 2021 και 2022, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Συγκεκριμένα και σε συνέχεια της εκτελεστικής απόφασης (ΕΕ) 2021/974 της Επιτροπής της 9ης Ιουνίου 2021, με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση των Εθνικών Προγραμμάτων για την βελτίωση της παραγωγής και εμπορίας μελισσοκομικών προϊόντων,  ο προϋπολογισμός του 2021 διπλασιάζεται από 6.474.584€ σε 12.325.290€ και για το έτος 2022 από 6.468.708 σε 12.325.290€.

Αναλυτικά:

  • Ο προϋπολογισμός της Δράσης 3.1 (αντικατάσταση κυψελών – προμήθεια κινητών βάσεων) αυξάνεται από 1.650.000 € σε 4.000.000 € για το 2021 και σε 3.125.000 € για το 2022.
  • Ο προϋπολογισμός της Δράσης 3.2 (οικονομική ενίσχυση της νομαδικής μελισσοκομίας) αυξάνεται από 3.000.000 σε 6.305.290 € για το 2021 και 6.260.290 € για το 2022.

Επιπροσθέτως, προστίθενται για το έτος 2022 νέες δράσεις για τη στήριξη της γενετικής βελτίωσης των μελισσών αλλά και την προώθηση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας.

Αναλυτικά, εγκρίνεται η προσθήκη στο Εθνικό Μελισσοκομικό Πρόγραμμα της Χώρας για το έτος 2022, των παρακάτω νέων δράσεων:

–              Δράση 3.3: Καταγραφή, χαρτογράφηση αξιολόγηση και διαχείριση – εμπλουτισμός της μελισσοκομικής χλωρίδας της Χώρας.

–              Δράση 4.2: Στήριξη λειτουργίας εργαστηρίων ανάλυσης μελιού και των άλλων μελισσοκομικών προϊόντων.

–              Δράση 5.1: Εθνικός Φορέας Διαφύλαξης και Βελτίωσης του γενετικού υλικού των ελληνικών φυλών μελισσών.

–              Δράση 7.1: Έρευνα αγοράς του μελιού και των λοιπών μελισσοκομικών προϊόντων – προώθηση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας.

Σε δήλωση της, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, αναφέρει: «Ως Κυβέρνηση δείχνουμε έμπρακτα με μια σειρά αποφάσεων ότι δεν αντιμετωπίζουμε την μελισσοκομία ως τον «φτωχό συγγενή» της Αγροτικής Οικονομίας. Αναπτύσσουμε πολιτικές και πρωτοβουλίες ώστε να αποτελέσουν επένδυση στο μέλλον της ελληνικής μελισσοκομίας με κύριο στόχο μας η μελισσοκομία να συνεισφέρει περισσότερα στην ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα να βελτιωθεί η θέση του παραγωγού στην αλυσίδα αξίας, συνεπώς να έχει μεγαλύτερο εισόδημα».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο