Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου “Kriti”

ΑρχικήΝέαΔράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου “Kriti”
spot_img

Σεμινάριο από την Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με τον δήμο Αρχανών-Αστερουσίων.

Ένημερωτική εκπαίδευση για την ποιότητα του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου “Kriti” διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με τον δήμο Αρχανών-Αστερουσίων. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαΐου 2024, στις 18:00, στον χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής στις Αρχάνες του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, με αντικείμενο την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Τα ειδικότερα θέματα που θα αναπτυχθούν, θα αφορούν την ποιότητα του ελαιόλαδου και τους παράγοντες που την επηρεάζουν. 
 
Σε δήλωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Σταύρος Τζεδάκης, ανέφερε ότι «ο πρωτογενής τομέας είναι ένας από τους κύριους μοχλούς ανάπτυξης του νησιού μας» και πως «βρισκόμαστε κοντά σε κάθε ελαιοπαραγωγό, δίνοντάς του τα απαραίτητα εφόδια γνώσεων και δεξιοτήτων, μέσα από τις εκπαιδευτικές ενημερώσεις που γίνονται στους δήμους του νησιού μας».

   Ομιλητές της εκπαίδευσης θα είναι οι εξής:

   Λευτέρης Αλυσσανδράκης, επικ. καθηγητής, τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

   Ειρήνη Χουδετσανάκη, γεωπόνος MSc, πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, μέλος του Δ.Σ. του ΕΦΕΤ

   Δημήτρης Λυδάκης, ομότιμος καθηγητής, τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

   Ελευθερία Γερμανάκη, υπεύθυνη και επικεφαλής της ομάδας δοκιμαστών στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ

   Μιχάλης Παπαηλιάκης, γεωπόνος, τ. προϊστάμενος της διεύθυνσης Αγροκτήματος ΕΛΜΕΠΑ

   Μανώλης Καρπαδάκης, εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και διαχείριση ποιοτικού ελαιόλαδου, στέλεχος εξαγωγών και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο