Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση: Δύο τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία διευκολύνει την ασφάλεια τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΕστίαση: Δύο τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία διευκολύνει την ασφάλεια τροφίμων
spot_img

Πώς τα εστιατόρια μπορούν να στραφούν στην τεχνολογία για να βελτιώσουν την ασφάλεια τροφίμων τους.

Οι ΗΠΑ έχουν πληθυσμό περίπου 332 εκατ. κατοίκους, αλλά 1 στους 6 (περίπου 55,5 εκατ.) συνεχίζουν να αρρωσταίνουν από τροφιμογενείς ασθένειες.

Αυτό αποδεικνύει αν μη τι άλλο πως η ασφάλεια τροφίμων παραμένει ένα κρίσιμο ζήτημα, ειδικά για τα εστιατόρια, τα οποία δεν έχουν μόνο να χάσουν χρήματα από ένα πιθανό κλείσιμο μετά από ένα ξέσπασμα τροφικής δηλητηρίασης, αλλά και φήμη, καθώς οι καταναλωτές γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικοί με την ποιότητα των τροφίμων τους. Ας μην παραλείψουμε πως ένας δυσαρεστημένος καταναλωτής μπορεί να ξεκινήσει μια μακρά νομική διαμάχη εάν πέσει θύμα μιας ασθένειας που οφείλεται στην ελλιπή ασφάλεια τροφίμων.

Φυσικά, ανθρώπινα λάθη γίνονται συχνά και κανείς δεν μπορεί απόλυτα να ελέγξει κάτι που δεν περνάει από το χέρι του, όπως ένα τρόφιμο που δεν ήξερε πως είναι μολυσμένο. Οπότε, μια επιχείρηση που θέλει να βελτιώσει την ασφάλεια τροφίμων της έχει 2 σημαντικά “όπλα”: την εκπαίδευση των εργαζομένων της και την τεχνολογία.

Αν και η χρήση τεχνολογίας για την ασφάλεια τροφίμων ακούγεται εκ πρώτης όψεως σαν κάτι αρκετά εξειδικευμένο, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται σε αυτήν για βοήθεια.

Ένας τρόπος χρήσης της για την ασφάλεια τροφίμων είναι η ψηφιακή παρακολούθηση της θερμοκρασίας, προκειμένου να διασφαλίζεται υψηλή ακρίβεια και αξιοπιστία μεγαλύτερη από τις χειροκίνητες μεθόδους, κάτι που είναι συχνά δύσκολο να επιτευχθεί με μεθόδους χειροκίνητης παρακολούθησης. Χαρακτηριστικά, εταιρείες, όπως η BOHA! παρέχουν θερμόμετρα Bluetooth για την καταγραφή των θερμοκρασιών και την μετέπειτα προσθήκη τους σε ένα ψηφιακό αρχείο καταγραφής HACCP, προσβάσιμο τόσο στην επιχείρηση όσο και σε ελεγκτές. Το σύστημα παρέχει άμεσες πληροφορίες, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στην περίπτωση σφαλμάτων, όπως εάν ένα τρόφιμο δεν ανταποκρίνεται καλά σε κάποια θερμοκρασία.

Επιπλέον μέσο που παρέχει η τεχνολογία στην ασφάλεια τροφίμων αποτελεί η ψηφιοποίηση της επισήμανσης των τροφίμων, επίσης αποτελεσματικότερη σε σύγκριση με τις διαδικασίες χειροκίνητης επισήμανσης, που είναι συχνά χρονοβόρες και δυσανάγνωστες. Η χρήση τεχνολογίας διευκολύνει την εκτύπωση δεκάδων σαφών και ακριβών ετικετών σε λίγα λεπτά.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα