ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠροσπάθησαν να εισάγουν στην Ελλάδα σουσάμι με σαλμονέλα! Ειδοποίηση RASFF

Προσπάθησαν να εισάγουν στην Ελλάδα σουσάμι με σαλμονέλα! Ειδοποίηση RASFF

1 λεπτά ανάγνωσης

Aυτή την περίοδο της νηστείας για πολλούς Έλληνες το σουσάμι και τα προϊόντα του (ταχίνι, χαλβάς, παστέλι, ταχινόπιτα) αποτελούν σημαντικό μέρος της καθημερινής διατροφής τους.

H Ελλάδα ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Πύλη Έγκαιρης ειδοποίησης για τα τρόφιμα, RASFF, για επικίνδυνο σουσάμι προέλευσης Νιγηρίας. Στο σουσάμι εντοπίστηκε σαλμονέλα και ο κίνδυνος για τους καταναλωτές χαρακτηρίστηκε από τη RASFF σοβαρός.

- Advertisement -

Το επικίνδυνο φορτίο ελέγχθηκε στα σύνορα και δεσμεύτηκε από τις Αρχές και έτσι δεν πρόλαβε να διατεθεί στην αγορά. Να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο της νηστείας για πολλούς Έλληνες το σουσάμι και τα προϊόντα του (ταχίνι, χαλβάς, παστέλι, κουλούρι και ταχινόπιτα) αποτελούν σημαντικό μέρος της καθημερινής διατροφής τους.

Η σαλμονέλα είναι ένα βακτήριο που προκαλεί ασθένειες και εντερικές λοιμώξεις στον άνθρωπο. Τυπικά συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα είναι η διάρροια, η ναυτία, ο κοιλιακός πόνος, ο πυρετός και ο έμετος.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Νέα όρια υπολειμμάτων για έξι φυτοφάρμακα σε ακτινίδια, σταφύλια, κεράσια και δημητριακά από τις 5 Νοεμβρίου (πίνακας)

Ο Κανονισμός (ΕΕ) 2026/2289 τροποποιεί τα ανώτατα όρια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και ζωικά προϊόντα, μετά από αιτήσεις που αξιολόγησε η EFSA

Παρθένο ελαιόλαδο: Σε ισχύ από τις 24 Οκτωβρίου νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες – Ποια ελληνική ποικιλία επηρεάζεται από τα νέα όρια στερολών

Από τα 1.000 στα 800 mg/kg το όριο στερολών για την Κορωνέικη, με πρόσθετες απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις.

ΕΦΕΤ: Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τα σεμινάρια χειριστών τροφίμων από 1η Νοεμβρίου – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και φορείς κατάρτισης

Από την 1η Νοεμβρίου αλλάζουν οι διαδικασίες έγκρισης προγραμμάτων κατάρτισης και οι υποχρεώσεις των φορέων υλοποίησης.