Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

E.E. : Ποια χώρα παράγει περισσότερο παγωτό, ποια το φθηνότερο και ποια κάνει τις μεγαλύτερες εξαγωγές παγωτού.

ΑρχικήΝέαE.E. : Ποια χώρα παράγει περισσότερο παγωτό, ποια το φθηνότερο και ποια κάνει τις μεγαλύτερες εξαγωγές παγωτού.
spot_img

cibum team

Πάνω από 2,9 δισ. λίτρα παγωτού παρήγαγε η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2020, σημειώνοντας μείωση 9% από το προηγούμενο έτος.

Την ίδια περίοδο, τα κράτη μέλη της ΕΕ εξήγαγαν 232 εκατ. κιλά παγωτού σε χώρες εκτός ΕΕ, συνολικής αξίας 752 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, οι εισαγωγές παγωτού από τρίτες χώρες ανήλθαν σε 79 εκατ. κιλά, συνολικής αξίας 182 εκατ. ευρώ.

- Advertisement -

Παρόλο που οι εισαγωγές παγωτού εκτός ΕΕ μειώθηκαν κατά 4% σε σύγκριση με το 2019, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 5%.Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η Γερμανία ήταν ο κύριος παραγωγός παγωτού το 2020, παράγοντας 642 εκατ. λίτρα παγωτού. Πίσω από  τη Γερμανία βρίσκονται η Γαλλία (δεδομένα 2019: 516 εκατ. λίτρα) και η Ιταλία (509 εκατ. λίτρα).

Η Γερμανία δεν αποτελεί μόνο τη μεγαλύτερη παραγωγή παγωτού για το 2020. Η χώρα παρήγαγε επίσης κατά μέσο όρο το φθηνότερο παγωτό με 1,3 € το λίτρο. Η Γαλλία ανέφερε την υψηλότερη τιμή στα 2,2 € ανά λίτρο παγωτού (στοιχεία 2019), ακολουθούμενη από την Ιταλία με τη μέση τιμή 2,0 € ανά λίτρο παγωτού.Ποια χώρα είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας παγωτού;

Η Γαλλία εξήγαγε 59 εκατ. κιλά παγωτού το 2020, αντιπροσωπεύοντας το 25% των εξαγωγών παγωτού εκτός ΕΕ. Το ποσοστό αυτό την καθιστά τον μεγαλύτερο εξαγωγέα παγωτού από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, αφήνοντας πίσω την Ολλανδία (που εξήγαγε 38 εκατ. κιλά παγωτού, ή το 16% των συνολικών εξαγωγών εκτός ΕΕ), τη Γερμανία (29 εκατ. κιλά ή 13%) , την Ιταλία (20 εκατ. κιλά, ή 9%) και το Βέλγιο (16 εκατ. κιλά, ή 7%).

 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής και βασικό συστατικό σε ενεργειακά ποτά ενοχοποιείται για λευχαιμία – Νέα μελέτη

Ένα αμινοξύ που παράγεται από τον οργανισμό, υπάρχει σε πολλά τρόφιμα αλλά πωλείται και σε μορφή συμπληρωμάτων, φαίνεται σύμφωνα με νέα μελέτη, πως κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό

Η Απόφαση του ΥΠΑΑΤ για την υποχρεωτική κατάρτιση προσωπικού επιχειρήσεων Τροφίμων στην ασφάλεια τροφίμων

Σε ισχύ ενιαίο πλαίσιο για την υποχρεωτική κατάρτιση προσωπικού σε επιχειρήσεις που παράγουν ή διακινούν τρόφιμα, για την ενίσχυση της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα στην Ευρώπη: Στη δημοσιότητα η έκθεση της EFSA – Αναλύσεις 13.246 τυχαίων δειγμάτων

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα