Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
26.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

E.E. : Ποια χώρα παράγει περισσότερο παγωτό, ποια το φθηνότερο και ποια κάνει τις μεγαλύτερες εξαγωγές παγωτού.

ΑρχικήΝέαE.E. : Ποια χώρα παράγει περισσότερο παγωτό, ποια το φθηνότερο και ποια κάνει τις μεγαλύτερες εξαγωγές παγωτού.
spot_img

cibum team

Πάνω από 2,9 δισ. λίτρα παγωτού παρήγαγε η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2020, σημειώνοντας μείωση 9% από το προηγούμενο έτος.

Την ίδια περίοδο, τα κράτη μέλη της ΕΕ εξήγαγαν 232 εκατ. κιλά παγωτού σε χώρες εκτός ΕΕ, συνολικής αξίας 752 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, οι εισαγωγές παγωτού από τρίτες χώρες ανήλθαν σε 79 εκατ. κιλά, συνολικής αξίας 182 εκατ. ευρώ.

Παρόλο που οι εισαγωγές παγωτού εκτός ΕΕ μειώθηκαν κατά 4% σε σύγκριση με το 2019, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 5%.Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η Γερμανία ήταν ο κύριος παραγωγός παγωτού το 2020, παράγοντας 642 εκατ. λίτρα παγωτού. Πίσω από  τη Γερμανία βρίσκονται η Γαλλία (δεδομένα 2019: 516 εκατ. λίτρα) και η Ιταλία (509 εκατ. λίτρα).

Η Γερμανία δεν αποτελεί μόνο τη μεγαλύτερη παραγωγή παγωτού για το 2020. Η χώρα παρήγαγε επίσης κατά μέσο όρο το φθηνότερο παγωτό με 1,3 € το λίτρο. Η Γαλλία ανέφερε την υψηλότερη τιμή στα 2,2 € ανά λίτρο παγωτού (στοιχεία 2019), ακολουθούμενη από την Ιταλία με τη μέση τιμή 2,0 € ανά λίτρο παγωτού.Ποια χώρα είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας παγωτού;

Η Γαλλία εξήγαγε 59 εκατ. κιλά παγωτού το 2020, αντιπροσωπεύοντας το 25% των εξαγωγών παγωτού εκτός ΕΕ. Το ποσοστό αυτό την καθιστά τον μεγαλύτερο εξαγωγέα παγωτού από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, αφήνοντας πίσω την Ολλανδία (που εξήγαγε 38 εκατ. κιλά παγωτού, ή το 16% των συνολικών εξαγωγών εκτός ΕΕ), τη Γερμανία (29 εκατ. κιλά ή 13%) , την Ιταλία (20 εκατ. κιλά, ή 9%) και το Βέλγιο (16 εκατ. κιλά, ή 7%).

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει.

Σάλος με το Μεταλλικό Νερό: Μόλις 4 από τα 18 δείγματα δεν είχαν ίχνη φυτοφαρμάκων!

Οι εταιρείες δηλώνουν άγνοια και ρίχνουν την ευθύνη στις κρατικές υπηρεσίες που ορίζουν περιορισμένους ελέγχους για πολύ συγκεκριμένα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα