Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το καινοτόμο κριτσίνι του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΑρχικήΝέαΤο καινοτόμο κριτσίνι του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
spot_img

cibum team

«Πρόκειται για ένα πολύ γευστικό και καινοτόμο κριτσίνι. Το “Feel your oats” περιέχει ρεβύθι και ινουλίνη από αγκινάρα και αποτελεί ένα καινοτόμο vegan σνακ, χωρίς την παρουσία χημικών διογκωτικών μέσων». Αυτά τονίζει στο ο λέκτορας του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Καρδίτσα Θεοφάνης Γεωργόπουλος, με αφορμή την απονομή του βραβείου «Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ & Εμπορίας» στην ομάδα φοιτητών του παραπάνω τμήματος του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για το προϊόν «Feel your oats».

Πρόκειται για συμμετοχή στο διαγωνισμό Ecotrophelia 2021 που διοργανώνει ο ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων) με σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων και οικολογικών τροφίμων που αναπτύσσουν ομάδες φοιτητών από όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με εταιρείες τροφίμων. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με συμμετοχή στη τελική του φάση 10 ομάδων από Πανεπιστήμια όλης της χώρας.

Το “Feel Your Oats”, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, είναι ένα ιδιαίτερο βιολογικό κριτσίνι, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, το μοναδικό που παράγεται με βάση το προζύμι από αλεύρι βρώμης που προέρχεται από την Θεσσαλία. Περιέχει φυτικές ίνες, πρωτεΐνη από αλεύρι ρεβιθιού, β-γλυκάνη, είναι χαμηλού θερμιδικού περιεχομένου, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες και δεν περιέχει αλεύρι σίτου ή σίκαλης. Παράγεται σε 4 ξεχωριστές γεύσεις, με παντζάρι, με σπανάκι, με καρότο και με κουρκουμά.

Η καινοτομία του προϊόντος βασίζεται στην προσθήκη του προζυμιού βρώμης, που προσθέτει ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η παρασκευή του βασίζεται στην ζύμωση των οξυγαλακτικών βακτηρίων και ζυμών της βρώμης, προσδίδοντας ιδιαίτερη δομή, υφή, γεύση και άρωμα στο τελικό προϊόν. Είναι κατάλληλο, σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο, για καταναλωτές που θέλουν να δοκιμάσουν ένα σνακ χωρίς γλουτένη. Απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να εκμεταλλευτούν τα οφέλη ενός ζυμούμενου προϊόντος όπως είναι το “Feel your oats” και να εντάξουν την μεσογειακή διατροφή στο καθημερινό διαιτολόγιο τους στηρίζοντας ταυτόχρονα την αειφόρο ανάπτυξη, καθώς και τους παραγωγούς της Θεσσαλίας.

Ο κ. Γεωργόπουλος τόνισε ότι: «Για το προϊόν στο τμήμα μας υπήρχε προεργασία αρκετών μηνών κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Βασικός μας στόχος στο τμήμα είναι η συνεργασία των φοιτητών μας με επιχειρήσεις τροφίμων για την παρασκευή λειτουργικών προϊόντων που θα προτιμηθούν από τον καταναλωτή».

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο