Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΔΟΑΟ: Απολογισμός των εκδηλώσεων στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού

ΑρχικήΝέαΕΔΟΑΟ: Απολογισμός των εκδηλώσεων στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού
spot_img

Ικανοποίηση ΕΔΟΑΟ για την κυβερνητική δέσμευση προώθησης του Οινοτουρισμού.

Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, κάτι που δείχνει ότι καταγράφεται πλέον σαν μια ξεχωριστή γιορτή του οινικού κλάδου και των φίλων του κρασιού.

Χιλιάδες επισκέπτες πέρασαν τις πόρτες των εκατοντάδων οινοποιείων που ήταν ανοιχτά, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες και γνώσεις για τα μυστικά του οίνου και την διαδικασία οινοποίησης. Μια επίσκεψη που πέραν αυτού είχε και μιαν ακόμη σημαντική πτυχή, την επαφή με την τοπική κοινωνία και τον πολιτισμό της.

Με αφορμή τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών και τον πλούτο των εκδηλώσεων, ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου κ  Κωνσταντίνος Ευσταθίου επισήμανε σε δηλώσεις του δύο κρίσιμες διαστάσεις:

1) την ολοένα και μεγαλύτερη σημασία που αποδίδει πλέον  ο κλάδος στην σύνδεσή του με το καταναλωτικό κοινό και στην καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης, τόσο με την ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος όσο και με εκδηλώσεις, όπως αυτές την Ημέρα Οινοτουρισμού,  και

2) την ιδιαίτερα θετική εξέλιξη της  αναγνώρισης από την Πολιτεία του ξεχωριστού ρόλου που διαδραματίζει ο αμπελοοινικός κλάδος, καθώς συμβάλλει στην εθνική οικονομία και στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες και κατ επέκταση την κοινωνική συνοχή.

Ακριβώς για αυτό , σημείωσε ο κ. Ευσταθίου , ο κλάδος εκφράζει την ικανοποίησή του για την κυβερνητική δέσμευση για περαιτέρω στήριξη και προώθηση του Οινοτουρισμού, όπως ρητά ανέφεραν  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντάς και η υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι περιφερειακές ενώσεις οινοπαραγωγών της χώρας, και συγκεκριμένα:

Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος (ENOABE)

Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα τηs Κεντρικήs Ελλάδας (ΕΝΟΑΚΕ),

Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα τηs Αττικής (ΕΝΟΑΑ),

Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα τηs Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ),

Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete),

Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ),

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις συσκευασίες

Θεσπίζεται συγκεκριμένο ποσοστό επαναχρησιμοποιούμενων ή επαναπληρούμενων συσκευασιών που θα πρέπει να προσφέρουν οι εταιρείες στους καταναλωτές.

Ελληνικό γιαούρτι: Μελέτη για τον εμπλουτισμό του με πρωτεΐνη ορού γάλακτος χωρίς λακτόζη

Ενθαρρυντικά για την γαλακτοβιομηχανία είναι τα ευρήματα επιστημονικής μελέτης για την παραγωγή ελληνικών γιαουρτιών για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα