Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
22.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: Έκθεση για την προώθηση της παγκόσμιας μετάβασης σε βιώσιμα συστήματα τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕΕ: Έκθεση για την προώθηση της παγκόσμιας μετάβασης σε βιώσιμα συστήματα τροφίμων
spot_img

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την αξιολόγηση της δράσης της ΕΕ για την ενίσχυση και την προώθηση των υγειονομικών και περιβαλλοντικών προτύπων των εισαγόμενων γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, στην οποία προσδιορίζει τομείς όπου απαιτείται περαιτέρω δράση.

Η έκθεση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της ΕΕ «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» για την προώθηση βιώσιμων συστημάτων τροφίμων και παρουσιάζει τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΕ για την προώθηση των προτύπων βιωσιμότητας στις εισαγωγές. Η έκθεση εκπονήθηκε κατόπιν αιτήματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.

Η ΕΕ διαθέτει ήδη ένα ισχυρό υγειονομικό και φυτοϋγειονομικό σύστημα που εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο προστασίας της υγείας. Όλες οι εισαγωγές τροφίμων πρέπει να συμμορφώνονται με τις αυστηρές υγειονομικές και φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις της ΕΕ.

Η έκθεση επιβεβαιώνει ότι, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, στα εισαγόμενα προϊόντα μπορούν να εφαρμόζονται και άλλα υγειονομικά και περιβαλλοντικά πρότυπα (συμπεριλαμβανομένων των προτύπων καλής μεταχείρισης των ζώων), τα οποία σχετίζονται με τη διαδικασία και τις μεθόδους παραγωγής. Για την εφαρμογή αυτών των πρόσθετων προτύπων, θα απαιτηθεί προσεκτική κατά περίπτωση αξιολόγηση προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τις διεθνείς υποχρεώσεις της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων του ΠΟΕ. Η Επιτροπή καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο να εξετάσουν τα πορίσματα της έκθεσης.

Οι Επίτροποι Στέλλα Κυριακίδου και Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι θα υποβάλουν την έκθεση προς συζήτηση στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας που έχει προγραμματιστεί για τις 13 Ιουνίου. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα