Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: Ο Νέος κανονισμός για τις πληροφορίες παρουσίας απαγορευμένων ουσιών σε βιολογικά προϊόντα

ΑρχικήΝέαΕΕ: Ο Νέος κανονισμός για τις πληροφορίες παρουσίας απαγορευμένων ουσιών σε βιολογικά προϊόντα
spot_img

Η ΕΕ αλλάζει τους κανόνες για τις λεπτομέρειες και τη μορφή των πληροφοριών που πρέπει να διατίθενται από τα κράτη μέλη για περιπτώσεις μόλυνσης βιολογικών προϊόντων από φυτοφάρμακα.

Στις 20 Ιουνίου με τον κανονισμό 2023/1195, η ΕΕ καθόρισε νέους κανόνες για το πώς τα κράτη μέλη θα διαθέτουν πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα των επίσημων ερευνών σχετικά με περιπτώσεις μόλυνσης με προϊόντα ή ουσίες που δεν επιτρέπονται για χρήση στη βιολογική παραγωγή.

- Advertisement -

Από δω και στο εξής και προκειμένου να αποφευχθεί η αλληλεπικάλυψη των μέσων με τα οποία τα κράτη μέλη διαβιβάζουν όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται από τον κανονισμό (ΕΕ) 2018/848 (περί τεκμηρίωσης αποτελεσμάτων, ερευνών και μέτρων σε περιπτώσεις παρουσίας προϊόντων και ουσιών που δεν έχουν άδεια χρήσης στη βιολογική παραγωγή) τα κράτη μέλη θα πρέπει να χρησιμοποιούν το Σύστημα Πληροφοριών Βιολογικής Γεωργίας (OFIS) για τον σκοπό αυτό.

Για να διαβάσετε το νέο κανονισμό πατήστε ΕΔΩ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα